Ρύθμιση – ασπίδα απέναντι στις εξώσεις ανέργων

Σε εξάμηνη αναστολή της εκτέλεσης εξωστικών αποφάσεων για οικίες ανέργων προσανατολίζεται με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο Υγείας.

Στόχος της παρέμβασης του αρμόδιου υπουργείου, όπως αναφέρει το pheme.gr, είναι να ανακοπεί το ογκούμενο κύμα των εξώσεων που πλήττει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, κυρίως μάλιστα, οικογένειες ανέργων ενοικιαστών, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.

H κυβέρνηση αναμένεται έτσι να προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των εξωστικών αποφάσεων για τις περιπτώσεις των ανέργων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επεξεργάζεται τη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας, έστω και προσωρινό, για τους μακροχρόνια ανέργους.

Η εφαρμογή του μέτρου, όπως εκτιμάται, αναμένεται να ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες ανέργων, οι οποίοι εξ αντικειμένου αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, ενώ οι εξωστικές αποφάσεις των δικαστηρίων επικρέμονται ως δαμόκλειος σπάθα πάνω από τα κεφάλια τους.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στις ευπαθείς ομάδες πολιτών για την εξεύρεση εργασίας και την πολυπόθητη εξασφάλιση της στέγης τους.

ΠΗΓΗ: news247.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Ρύθμιση – ασπίδα απέναντι στις εξώσεις ανέργων”

  1. Εξελίξεις! Εξελίξεις!

    Πρώτα αναστολή πλειστηριασμών, τώρα αναστολή εξώσεων ανέργων!

    Το σύστημα τρέμει τη λαϊκή οργή και προβαίνει σε σπασμωδικές ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *