“Ραβασάκια” από την εφορία σε 50.000 οφειλέτες

Ηλεκτρονικά μηνύματα σε περισσότερους από 50.000 οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 30 έως 500 ευρώ απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ώστε να προβούν άμεσα στη ρύθμισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή είναι “ευγενική” και καλεί τους οφελέτες να ρυθμίσουν τις τις προσωπικές οφειλές τους . Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες – ανάλογα δηλαδή εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση, ή ακόμη καλύτερα με την καταβολή όλου του ποσού – το χειρισμό της εκκρεμότητας.

Σε όσους δεν ανταποκριθούν, τότε θα σταλεί και μία δεύτερη επιστολή, με την οποία θα προειδοποιούνται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της προκατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων, φυσικά σε πιο αυστηρό ύφος από την πρώτη! Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν σε κατασχέσεις.

Πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου.

3 σχόλια σχετικά με το ““Ραβασάκια” από την εφορία σε 50.000 οφειλέτες”

  1. Ναι, και ο πολίτης θα τρέξει αμέσως να πληρώσει.

    Δεν έχουμε άλλα λεφτά, λέμε ρε μαλάκες, δεν το καταλαβαίνετε;

  2. Ας πληρώσει πρώτα η εφορία τις επιστροφές φόρου που μας οφείλει, ή ας προχωρήσει σε συμψηφισμό τους με τις οφειλές.

    1. Προτιμάς μετρητά ή κατάθεση σε λογαριασμό? Μας δουλεύουν όλοι τους άγρια, θα φτάσουν μισθούς και συντάξεις στα 100 ευρώ όπως στην “ανταγωνιστική” Βουλγαρία αρκεί να μην χάσουν τα πόστα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *