Πρόταση αναγνώστη

Ζούμε μια ιδιόμορφη κατάσταση, πρωτόγνωρη, παράδοξη και, εάν τη συνειδητοποιήσει κανείς, εκνευριστικά προσβλητική για τον κοινό νου.

Υπάρχει έντονη πίεση προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες «δημοσιονομικές προσαρμογές» (= μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας), ώστε να επιτραπεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις €. Τα χρήματα αυτά, οι κυβερνώντες, μας διατυπώνουν με στόμφο ότι θα πάνε στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στην αγορά. Όλοι πλέον γνωρίζουμε, και όχι από δημοσιογραφικές ή άλλου είδους διαρροές, ότι τα 26,5 δις € θα δοθούν στις τράπεζες για (άλλη μια) ανακεφαλαιοποίηση (=στα ταμειακά διαθέσιμά τους), 3,5 δις € σε ομόλογα που λήγουν και μένει 1,5 δις € να καλύψει (μικρό μέρος φυσικά) των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες!!!

Δεδομένου ότι οι τράπεζες (ακόμα κι αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος) είναι ιδιωτικά εμπορικά τραπεζικά καταστήματα, τίθεται το ερώτημα στον απλό πολίτη, γιατί να δανείζεται μια κυβέρνηση χρήμα, το οποίο θα αποπληρώσει ο ελληνικός λαός στα επόμενα χρόνια με τον ιδρώτα του, και να το δίνει σε ιδιώτες, οι οποίοι φυσικά θα γεμίσουν τα ταμεία που άδειασαν με διάφορους τρόπους (δάνεια δίχως εξασφαλίσεις, δώρα σε πολιτικούς και ιθύνοντες για ποικίλες εξυπηρετήσεις, χορηγήσεις σε κόμματα, μέσα ενημέρωσης και άλλες γνωστές και άγνωστες, ακόμα, χρηματοδοτήσεις) και οι οποίοι δεν πρόκειται, όπως έγινε και σε προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, να χορηγήσουν την πραγματική οικονομία, παρά μόνο τους υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, καρτέλ τροφίμων και καυσίμων, που βυσσοδομούν άπληστα στις πλάτες ενός πολύπαθου, αιφνιδιασμένου λαού; Μοιάζει με τον κλέφτη που σου παίρνει το πορτοφόλι χωρίς να το καταλάβεις, ενώ ταυτόχρονα επαιτεί την ελεημοσύνη σου και εσύ, μη έχοντας να του δόσεις κάτι, δανείζεσαι για να τον ελεήσεις! Μόνο που εδώ δεν σου επαιτεί ελεημοσύνη, αλλά σε απειλεί με δύο τρόπους: από τη μία λέγοντάς σου ότι θα πρέπει να τακτοποιήσεις τις οφειλές σου αλλιώς κινδυνεύει η περιουσία σου και από την άλλη για να πληρώσεις αυτά που δανείζεσαι να τον ελεήσεις, θα χάσεις την ελευθερία σου!

Ο ελληνικός λαός, στη μακραίωνη ιστορία του, έχει παλέψει για υψηλά ιδανικά όπως ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, σε συνθήκες πραγματικής απειλής. Σήμερα η απειλή είναι δυσθεώρητη, δυσδιάκριτη και πολυδύναμη. Είναι λοιπόν καιρός να αφυπνιστούμε, να αποτινάξουμε για άλλη μια φορά ζυγούς, ορατούς και αόρατους εχθρούς, φίλους που κρύβουν τα μαχαίρια και τσεκούρια (το πιστόλι πάνω από το τραπέζι κάποιου πρώην πρωθυπουργού, είτε έχει μπει στη ζώνη αυτών που θέλουν το καλό μας, είτε το έχουμε βάλει οι ίδιοι στον κρόταφό μας), έτοιμοι να μας εξοντώσουν. Απεργίες, πορείες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρουν αποτέλεσμα. Προτείνω λοιπόν μια άλλη μορφή πίεσης, που στοχεύει σ’ αυτούς που προκάλεσαν όλη αυτή την καταστροφή και που καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος από χρήματα που δανειζόμαστε με όρους επαχθείς και θα οφείλουμε να ξεπληρώνουμε για τα επόμενα χρόνια!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΡΤΕΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ» (κατά τη γνώριμη έκφραση) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 30%  Ή ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Ή ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ. ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ! ΨΥΧΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ! ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!

Ως εδώ. Ήρθε η ώρα για αποτελεσματική αντίσταση. Ήρθε η ώρα για την ποθούμενη και πολυσυζητημένη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, την οποία τρέμουν οι κυβερνώντες επειδή είναι το ισχυρό όπλο του λαού.

Αναγνώστης

πηγή: από email

2 σχόλια σχετικά με το “Πρόταση αναγνώστη”

  1. ΕΥΓΕ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ  ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕ ΔΗΛΩΣΩ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ 90%ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ- ΝΟΗΜΟΝΕΣ- ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  2. Βρε παιδιά θέλω να ρωτήσω άν ξέρει κανείς από εμπειρία, τι γίνεται μετά αφού στείλεις εξώδικο σε τράπεζα μέσω δικηγόρου (φύκηρης), ποια είναι ή επόμενη διαδικασία, δεδομένου οτι έχω και ασφαλιστικά για αναγκαστική προσημείωση στη γνωστή και μη εξαιρετέα Κλεφτομπανκ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *