Προκλητική κυβερνητική τροπολογία προστατεύει τα κόμματα από τις τράπεζες

Ανεκχώρητο έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων, είναι το 50% της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν πολιτικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, υποψήφιοι ή και αιρετοί αντιπρόσωποι της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου, ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης της δανειακής σύμβασης.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών…
, Πάνος Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά Γυναικών και Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η τροπολογία προβλέπει ότι για την «εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης των τραπεζικών απαιτήσεων , το 50% της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα κόμματα είναι ανεκχώρητο έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων από συμβάσεις πίστωσης».

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα κόμμα έχει κατάσχεση λογαριασμών από μια τράπεζα έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών του, η τράπεζα θα μπορεί να παρακρατά μόνο το μισό της κρατικής χρηματοδότησης του.

Πηγή

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Προκλητική κυβερνητική τροπολογία προστατεύει τα κόμματα από τις τράπεζες”

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.