ΠΟΜΙΔΑ: Ωμή καταλήστευση ο διπλασιασμός του φόρου στα ενοίκια

«Ωμή καταλήστευση των ιδιοκτητών» χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ τον διπλασιασμό του φόρου των ενοικίων απευθυνόμενη, στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι χωρίς τον παραμικρό διάλογο, η κυβέρνηση προχωράει σε απαράδεκτες ρυθμίσεις, «οι οποίες σαρώνουν τα πάντα και αφαιρούν κάθε ελπίδα και κάθε δυνατότητα στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί πράγματι να αληθεύουν τα σημερινά δημοσιεύματα για υπαγωγή των εισοδημάτων από μισθώματα: Σε ενιαία φορολογική κλίμακα από 22 έως και 50%, από 11 – 33% που είναι σήμερα, συν την «έκτακτη» εισφορά +2-8% , Χωρίς το αφορολόγητο όριο των 9.550€, Χωρίς έκπτωση δαπανών επισκευών, ασφαλίστρων και αποσβέσεων, και με τον ΕΝΦΙΑ να μετατραπεί άμεσα σε ακόμη δημευτικότερο ΦΑΠ».

«Η αυτοτελής φορολόγηση των μισθωμάτων θεσπίστηκε όχι ως «ρουσφέτι» για τους εκμισθωτές ακινήτων, αλλά για να εξασφαλιστεί η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ» επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ και ζητεί τα εξής:

– Να αναγνωρίσετε και στους εκμισθωτές ακινήτων το αυτονόητο αφορολόγητο των 9.500€,

– Να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους οι δαπάνες ασφάλισης, συντήρησης- επισκευής και της επερχόμενης υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων, καθώς και οι αποσβέσεις τους.

– Να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, αφού καταργείτε την αυτοτελή φορολόγηση, γιατί στην πραγματικότητα το ένα αποκλείει το άλλο, δεν γίνεται να πληρωθούν και τα δύο μαζί

Διαφορετικά, καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ, η κυβέρνηση εξωθεί τους φορολογούμενους σε πλήρη εγκατάλειψη των ακινήτων τους, ή σε στροφή προς τη φοροδιαφυγή, ως μόνη σωτηρία τους από το σφυρί του πλειστηριασμού ή την πόρτα της φυλακής, και με βέβαιο αποτέλεσμα ένα πραγματικό δημοσιονομικό «Βατερλώ».

5 σχόλια σχετικά με το “ΠΟΜΙΔΑ: Ωμή καταλήστευση ο διπλασιασμός του φόρου στα ενοίκια”

 1. Είμαι περίεργος, με όλα αυτά τα ωραία που γίνονται, να δω, ποιος θα πάει να αγοράσει ακίνητα σε πλειστηριασμό.

  1. Κανένας δε θα θέλει να αγοράζει ακίνητα…ίσα ίσα που θα θέλει να τα ξεφορτωθεί κιόλας!
   Τα ακίνητα πρέπει να ξεφτιλιστούν…ενώ την ίδια στιγμή “καρχαρίες”, συστηματικά, θα μαζεύουν για ψίχουλα…επιλεγμένα ακίνητα…έχοντας τη “σιγουριά” της πρό-γνωσης! Της γνώσης του μέλλοντος!!!
   Κάτι σαν κληρονομικό χάρισμα είναι αυτή!

 2. Νομίζεις begar ο.τι στη πατρίδα σώθηκαν τα λαμόγια επι κυβερνήσεως Τσίπρα???
  Ω!.. της δυστυχίας μου άμετρον βάθος….

  1. Όχι, αλλά νομίζω ότι με αυτά που γίνονται, η χώρα θα γίνει κάτι σαν ραδιενεργό οικόπεδο, όπου κανείς δεν πρόκειται να τοποθετήσει δεκάρα τσακιστή. Τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

 3. Στα χρόνια της κρίσης…είδα να καταργείται το αφορολόγητο για το μικρό σχετικά εισόδημα που είχα από ενοίκια…Φορολογήθηκα από το πρώτο ευρώ με 10%! Ενώ την ίδια στιγμή ΜΕΙΩΣΑΝ…ΝΑΙ ΜΕΙΩΣΑΝ…το φόρο για τα μεγάλα εισοδήματα !!!
  Πήραν λοιπόν από το 2010 (αν θυμάμαι καλά) το μεγαλοπρεπές ποσό των 0 (μηδέν) ευρώ!

  Πέντε χρόνια παίρνουν τα α….α μου!

  Και για την αλητεία αυτή της αύξησης φόρου στα μικρά και μείωσης στα μεγάλα εισοδήματα…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΛΗΤΙΚΗ, ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΟΣΙΛΟΓΗ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ !

  ΕΓΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ, ΔΕ ΓΙΝΟΜΑΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *