Πληρώσαμε 200 εκ τα θαλασσοδάνεια της Eurobank στην Ουκρανία, ενώ την πούλησαν ολόκληρη μόλις 95 εκ. σε Ουκρανούς!

Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή και παραμείναμε ραγιάδες, πρόβατα για άρμεγμα απο τους νταβατζήδες!
Την πώληση της PJSC Universal Bank, θυγατρικής της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Eurobank. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Eurobank υπέγραψε την 14η Αυγούστου 2014 με εταιρείες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank σύμβαση πώλησης της PJSC Universal Bank και μεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού, έναντι συνολικού τιμήματος 95 εκατ. ευρώ.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, το σύνολο του ενεργητικού και των καταθέσεων της θυγατρικής στην Ουκρανία, Universal Bank ανέρχονταν σε 665 εκατ. ευρώ και 285 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η ουκρανική θυγατρική του ομίλου έχει χορηγήσει δάνεια 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ καλύπτονταν από τοπικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από τη μητρική. Λόγω της επιδείνωσης της κρίσης το funding gap είχε τους τελευταίους μήνες διευρυνθεί.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα έχει αρνητική επίπτωση περίπου 5 μονάδων βάσης στον δείκτη Common Equity Tier 1 της Eurobank και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Η εταιρεία VTB Capital ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Baker & McKenzie – CIS, Limited ο νομικός σύμβουλος της Eurobank για τη συναλλαγή πώλησης.

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *