Πλειστηριασμοί: Στον πάγο μέχρι και τις 15 Ιουλίου

Σε άτυπο πάγωμα των πλειστηριασμών προχωρούν μέχρι και τα μέσα Ιουλίου τράπεζες και servicers, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ακίνητα αξίας κάτω των 80.000-100.000 ευρώ.

Μολονότι, τυπικά, πλειστηριασμοί δεν διενεργούνται μία εβδομάδα πριν και μετά τις εκλογές, η ιδιαιτερότητα της τρέχουσας περιόδου αλλάζει τα δεδομένα. Έτσι, και σε άτυπη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών, τράπεζες και servicers έχουν ήδη προχωρήσει σε ένα άτυπο moratorium μη πραγματοποίησης πλειστηριασμών, τουλάχιστον για ακίνητα μικρής αναλογικά αξίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως τον Αύγουστο δεν διενεργούνται πλειστηριασμοί, σε αυτή την κατηγορία των ακινήτων το «πάγωμα» θα επεκταθεί de facto μέχρι το Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχα, περιορισμένοι αναμένεται να είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου και οι πλειστηριασμοί για μεγαλύτερης αξίας οικιστικά ακίνητα, καθώς ούτε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ούτε το υπουργείο Οικονομικών επιθυμούν να υπάρξουν θέματα και προστριβές σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο.

Έτσι, οι όποιοι πλειστηριασμοί πραγματοποιηθούν θα αφορούν μόνο μεγάλης αξίας ακίνητα, κυρίως επαγγελματικής φύσεως, αλλά και όσα ανήκουν σε μεγαλοοφειλέτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές.

2 σχόλια σχετικά με το “Πλειστηριασμοί: Στον πάγο μέχρι και τις 15 Ιουλίου”

  1. Καμία άλλη παραπλανητική τακτική του Μητσοτάκη για τους πολίτες προ εκλογών έχετε να δημοσιεύσετε;;;;
    Αντί εδώ μέσα να αναδεικνύονται τρόποι,μέσα, δικηγόροι ,ομάδες, όλες δηλαδή αυτές οι πληροφορίες που μπορούν να κάνουν έναν κόκκινο δανειολήπτη να βρει άκρη ,να βρει βοήθεια, να βρει τρόπους προστασίας … δυστυχώς δεν δημοσιεύονται.

    1. Το έχουμε ξαναπεί:
      Αν υπάρχει κάτι που θεωρείτε ότι είναι ενδιαφέρον, στείλτε μας σύνδεσμο προς την πηγή, ώστε να το δημοσιεύσουμε.
      Δυστυχώς, εδώ και μια 5ετία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο διαδίκτυο, εκτός από προπαγάνδα, για το πόσο “όμορφα είναι όλα τριγύρω μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *