Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Αναβάλλονται έως τις 30 Απριλίου οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης ενώ παράλληλα παρατείνεται έως την ίδια ημερομηνία τα ΚΤΕΟ όλων των αυτοκινήτων και δικύκλων που λήγουν από 17 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου.

Τις παραπάνω αποφάσεις έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να μην προκληθεί διασπορά του κορωνοϊου.

Ειδικότερα στα διπλώματα αναβάλλονται έως και τις 30 Απριλίου η διενέργεια όλων των θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών, των μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών, των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) και των μαθημάτων κατάρτισης για αρχική χορήγηση ή και περιοδική κατάρτιση ΠΕΙ που διεξάγονται σε Σχολές ή Κέντρα ΠΕΙ.

Επίσης αναβάλλονται επίσης και οι εξετάσεις για μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, αλλά και για την ειδική άδεια ταξί.

Όσον αφορά στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου των Οχημάτων που λήγουν μέσα στο διάστημα από 17 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 30 Απριλίου ώστε να μην συνωστίζονται οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέσα στα ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα η απόφαση του υπουργείου αναφέρει πως: «Ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζονται τα εξής:

Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *