Παραπομπή Μαντέλη εισηγείται ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Tάσου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν ακόμη τέσσερα άτομα, δύο συνεργάτες του, ένας κουμπάρος του και ένα πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Μπρης σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στην πρότασή του τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν, επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Η πρόταση του κ. Μπρη για τον Μαντέλη υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Παραπομπή Μαντέλη εισηγείται ο εισαγγελέας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *