«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για την 1η κατοικία των ευάλωτων έως τις 30 Ιουνίου

Την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021, αποφάσισαν από κοινού το Υπουργείο οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι ιδιαίτερα έντονο. Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους.

6 σχόλια σχετικά με το “«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για την 1η κατοικία των ευάλωτων έως τις 30 Ιουνίου”

 1. Αφού ο φορέας που θα παίρνει τα ακίνητα και θα τα νοικιάζει σε ευάλωτους δεν πρόκειται να είναι έτοιμος πριν τις 22 Μαρτίου του 2022,ο μηχανισμός έγκαιρης ειδοποίησης θα είναι έτοιμος στα τέλη του Ιουνίου και απομένουν 10 υπουργικές αποφάσεις,γιατί βιάστηκαν να το βάλουν σε εφαρμογή μόλις μετά το ολικό lockdown κι ενώ ακόμα έχουμε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας;Για να χαλάσουν και το καλοκαίρι των ανθρώπων;

 2. γιατί έβλεπε ο Κούλης την πρεμουρα των ξένων να γίνει τώρα και γιατί τον συνέφερε και αυτόν ,από τη άποψη ότι εισέπραττε την δυσαρέσκεια του κόσμου και ενόψει καλοκαιριού.
  Βλέπω διάφορα άρθρα από χθες σχετικά με τις 8000 αιτήσεις που κάναν για ρύθμιση και δεν μπορώ να καταλάβω το εξής ,άλλο οι 240 και 420 δόσεις και άλλο η αίτηση για πτώχευση;;;;

   1. πώς ξέρουν στα δημοσιεύματα ότι κάποιοι από αυτούς τους 8000 δεν ζητάνε να πτωχεύσουν και λενε ότι είναι για τον εξωδικαστικό;;;;

    1. Γιατί οι αιτήσεις που γίνονται είναι για τον εξωδικαστικό.Αυτο τους καίει,να δούνε πόσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να ρυθμίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *