«Ο νέος νόμος αφήνει εκτός το 90% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών»

Προσοχή: Διαβάστε τα σχόλια που ακολουθούν μετά το άρθρο.

Τον προβληματισμό του για τη συρρίκνωση του αριθμού των πολιτών που θα μπορέσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ν. Κατσέλη, εξέφρασε μιλώντας στoflashnews.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης.

”Φοβάμαι πως με το νέο νόμο, λόγω των περιορισμών που θα τεθούν, δε θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι περισσότεροι που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τα δάνεια. 

Αυξάνονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια, γεγονός που θα διογκώσει το πρόβλημα. Πλέον, εφόσον ισχύσει ο νέος νόμος, θα μείνει εκτός το 90% εκείνων που χρειάζονται ρυθμίσεις στα δάνεια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται” είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τζανάκης.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υφ. Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, σε ερώτηση βουλευτή, αλλάζει άρδην ο χάρτης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο Υφυπουργός αναφέρει:

”Αναφορικά με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των δανειοληπτών, αυτό αφορά μισθωτούς συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προερχόμενο από μείωση του εισοδήματός τους κατά 35% από 01/01/2010.

Επιπλέον αφορά ανέργους , πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολυτέκνους.”

Πηγή: flashnews.gr

5 σχόλια σχετικά με το “«Ο νέος νόμος αφήνει εκτός το 90% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών»”

  1. Ο αρθρογράφος είναι ή άσχετος ή άθλιος προβοκάτορας. Κανένας νόμος Κατσέλη δέν πρόκειται να “αντικατασταθεί”!!! Οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι απλά μια διαφορετική επιλογή απο το νόμο Κατσέλη και όχι αντικατάστασή του. Στις ρυθμίσεις αυτές θα μπορούν να ενταχθούν χρεή που θεωρούνται “βιώσιμα” και όχι περιπτώσεις μεγάλης υπερχρέωσης οπου ο νόμος αυτός παραμένει μονόδρομος…. Είναι τόσο κάφροι οι άνθρωποι που παραβλέπουν οτι παράλληλα με αυτές τις ρυθμίσεις “τρέχουν” και κάποιες μικροαλλαγες επίσης στο νόμο Κατσέλη. 

  2. Είναι μεγάλος προβοκάτορας και πολύ επικίνδυνος. Πρέπει να είσαι πολύ άθλιος για να γράφεις τέτοια πράγματα. Μήπως το δέλεαρ για να το κάνεις ήταν υψηλό και δε μπόρεσες να αντισταθείς; Ντροπή να παίζεις με την αγωνία όλων.

  3. begar θα πρότεινα αν δε διαφωνεί κάποιος που να τεκμηριώνει τη διαφωνία, να κατέβει αυτό το άρθρο από το site, γιατί νομίζω ότι άθελα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα πέρα από αυτά των δανειοληπτών και μπορεί εύκολα να σπείρει πανικό σε όλους τους υπερχρεωμένους ή να μπει κάποιος προσδιορισμός του τίτλου.

  4. Θα πρέπει όμως να αναδημοσιεύονται τέτοια άρθρα, με την πηγή τους, ώστε κατόπιν δικών μας σχολίων, να καταλαβαίνουν όλοι τι παιχνίδια παίζονται και πως προσπαθούν κύκλοι συμφερόντων να χειραγωγήσουν τα πλήθη.

  5. malakies λέει αυτός ο “λαδωμένος” κονδυλοφόρος της φούτσας. Σε όλα τα δυτικά κράτη υπάρχει πτωχευτικός κώδικας ιδιωτών (τον θεωρούν βασικά όχι πτωχευτικό όπως αυτόν των επιχειρήσεων αλλά βασικά αναγκαστικής εκκαθαρίσεως ή εκκαθαρίσεως δια της δικαστικής συνδρομής. Σε πολλές μάλιστα δυτικές χώρες, ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί και περισσότερες από μια φορά στην πορεία της ζωής του να οδηγηθεί σε αυτόν…..) ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ και επειδή ακόμα και οι διεθνείς πιστωτές ξέρουν πως για χάριν του άπληστου – καπιταλιστικού συστήματος πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ενός restart ο νόμος Κατσέλη θα εξακολουθήσει να υπάρχει, απλώς το όλο σκεπτικό πίσω από τυχόν τροποποιήσεις είναι όπως να μην οδηγείται κανείς σε αυτόν εάν πράγματ υφίσταται προσωρινή αδυναμία και συνάμα, το συνολικό του χρέους είναι βιώσιμο ή και αξίζει να θεωρείται βιώσιμο, διότι υπάρχουν και περιπτώσεις χρεών που οριακά είναι βιώσιμα αλλά καθιστούν αιχμάλωτο του χρέους τον δανειολήπτη για 40 και βάλε χρόνια, οπότε παύει να έχει και κίνητρο ανταπόκρισης…. ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *