Ξεκλειδώνουν οι λογαριασμοί όσων έχουν χρέη

Πως σπάει το όριο των 1.250 ευρώ στο ακατάσχετο των λογαριασμών όσων έχουν χρέη. Με ποιον τρόπο ξεκλειδώνουν οι λογαριασμοί των τραπεζών. Η καλή διαγωγή του οφειλέτη κλειδί για να πάρει ανάσα.
Το ακατάσχετο όριο στους λογαριασμούς όσων έχουν χρέη σπάει. Το σχέδιο της ΑΑΔΕ είναι το όριο αυτό να αυξάνεται στις περιπτώσεις που ο οφειλέτης δείχνει “καλή διαγωγή”, είναι τυπικός δηλαδή έναντι των υποχρεώσεών του.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν μετά τις δηλώσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, θα υπάρχει κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει κάθε φορολογούμενος στο Taxisnet με βάση την πορεία της αποπληρωμής των οφειλών του.

Το σημερινό όριο είναι στα 1.250 ευρώ. Από εκεί και πάνω ο οφειλέτης δεν έχει καμία προστασία και ουσιαστικά ο λογαριασμός παγώνει. Όμως με βάση το σχέδιο της ΑΑΔΕ εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος της οφειλής του το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται.
Το σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τα τέλη του επόμενου μήνα προβλέπει αποδέσμευση ποσών από τους δεσμευμένους από την εφορία λογαριασμούς.
Η αποδέσμευση συνδέεται και αυτή με την έμπρακτη απόδειξη από τη μεριά του οφειλέτη εξόφλησης των χρεών του και θα έχει άμεση σχέση με τα ποσά που εξοφλεί.
Το σχέδιο προβλέπει αποδέσμευση από τον λογαριασμό του οφειλέτη πολλαπλάσιου ποσού εκείνου που εξοφλεί ο φορολογούμενος. Εάν δηλαδή κάποιος ενταχθεί σε ρύθμιση και αποπληρώσει 300 ευρώ θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του ποσό 900 ή και 1.200 ευρώ.

Εάν ένας φορολογούμενος έχει οφειλή 10.000 ευρώ και μπει σε ρύθμιση, πληρώσει δηλαδή όπως προβλέπεται ποσό 850 ευρώ αυτομάτως θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει στον λογαριασμό του ποσό 2.550 ή και 3.400 ευρώ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *