Ξεκίνησαν τα μέτρα κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ενοικίων – 2,5 εκατομμύρια ραβασάκια σε όσους χρωστούν στην εφορία

– Επιστολή – προειδοποίηση ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία κάτω από 3.000 ευρώ
– Μετά τη δεύτερη προειδοποίηση το Δημόσιο μπορεί να κάνει κατασχέσεις
– Πάνω από 35 δισ. ευρώ χρωστάνε μόλις 1.500 “μεγαλοκαρχαρίες” με οφειλές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Τα ραβασάκια με την ειδοποίηση για οφειλές στο Δημόσιο … άρχισαν να χτυπούν την πόρτα 2.500.000 Ελλήνων.
Ενόψει τρόικας το Δημόσιο θέλει να δείξει πυγμή και πως θέλει να αυξήσει τα έσοδά του. Έτσι οι περιβόητες επιστολές άρχισαν να αποστέλλονται σε όσους χρωστούν ποσά ως και 3.000 ευρώ, άσχετα εάν αυτά έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμα ή όχι.

Παράλληλα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Έτσι μπαίνουν άμεσα στο “μάτι” της εφορίας περίπου 1.500 φορολογούμενοι με οφειλές άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και οι οποίοι είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ με οφειλές το πολύ ως 3.000 ευρώ οι επιστολές ήδη έφτασαν και προς το παρόν περιλαμβάνουν μια…. ενημέρωση.

Οι οφειλέτες καλούνται απλά να πάνε να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.
Αυτό για αρχή. Εάν δεν υπάρξει σε εύλογο χρονικό διάστημα ανταπόκριση από τον οφειλέτη θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή, με τελείως διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο.

Στη δεύτερη ειδοποίηση θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

www.newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Ξεκίνησαν τα μέτρα κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ενοικίων – 2,5 εκατομμύρια ραβασάκια σε όσους χρωστούν στην εφορία”

  1. σιγά μην ξεκίνησαν τώρα. Σε τραπεζικό μου λογαριασμό κατασχέθηκε το μισό ποσό εδώ και 3 μήνες γιά λογαριασμό δεύτερου συνδικαιούχου που χρωστά στην εφορία και μάλιστα η Τράπεζα δεν τα αποδίδει εκεί που υτποτίθεται ότι έχει εντολή. Ζήτησα τη κατασχετήριο εντολή και δεν μου τη δίνουν. Τους απείλησα με αγωγή αφού δεν αποδεσμεύουν ή δεν αποδίδουν τα λεφτά στην Εφορία γιά λογαρισμό του συνδιακαιούχου και μου είπαν περιμένουν εντολές….. Τι άλλες εντολές αφού υποτίθεται ότι έχουν διαταγή γιά κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Τέλος πάντων. Πληροφοριακά σε ΔΠ της Κλεφτομπανκ η οποία κοινοποιήθηκε λειψή σε συγγενή μου μετά αίτηση ανακοπής  εκδίκαση ορίστηκε Ιανουάριος 14…..

    1. Ελα ντε!!! Μας έχουν πρήξει με το “αρχίζουν οι κατασχέσεις!!!” Μα ΠΑΝΤΟΤΕ ίσχυαν και εφαρμόζονταν παντού! Δέν είναι μυστικό πώς κατασχουν υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *