Νέο γκάλοπ: Ισοδυναμία ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ -Πολύ ισχυρή η Χρυσή Αυγή

Απόλυτη ισοδυναμία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του 19% (19,1 έναντι 19%) στην πρόθεση ψήφου και του 29% (29,1 έναντι 29) στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει το πρώτο γκάλοπ μετά το καλοκαίρι (Μetron Analysis).
H εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη για την κυβέρνηση Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, προηγείται κατά 20 μονάδες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (31 έναντι 11%).

Τρίτο κόμμα με διαφορά αναδεικνύεται ξανά η Χρυσή Αυγή (7,8% στην πρόθεση ψήφου και 11,7% στην εκτίμηση). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Μetron Analysis εκτιμά πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου «έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα».

Σημαντική άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, το οποίο μετά την αλλαγή ηγεσίας δείχνει να έχει πάρει την πάνω βόλτα. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 4,6% (πρόθεση ψήφου) και 6,9% (εκτίμηση ψήφου).

Το ΠΑΣΟΚ κινείται στα ίδια επίπεδα ως πρόθεση ψήφου και υπολείπεται οριακά στην εκτίμηση ψήφου (6,8%).
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν σημαντική πτώση (3,3% πρόθεση ψήφου και 5% εκτίμηση), ενώ η ΔΗΜΑΡ εμφανίζει καθίζηση και κινείται στα όρια της κοινοβουλευτικής επιβίωσης(2% πρόθεση ψήφου και μόλις 3,1% εκτίμηση ψήφου).

Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει ο Κόσμος του Επενδυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *