Νέα κόλπα – νέες παρανομίες;

γράφει ο begar

Τυχαίνει να είμαι κάτοχος πιστωτικής κάρτας που έχει εκδοθεί από τράπεζα του εξωτερικού (Μ. Βρετανία). 

Κατά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι η κάρτα αυτή (Mastercard) δεν γίνεται αποδεκτή για πληρωμές μέσω διαδικτύου σε ελληνικές εταιρίες, όπως π.χ. ΔΕΗ, Wind κλπ

Συγκεκριμένα, η κάρτα απορρίπτεται από το μηχανισμό χρέωσης που διαθέτουν οι εταιρίες αυτές στα site τους. Εξυπακούεται ότι ο μηχανισμός απορρίπτει τις κάρτες, όχι επειδή οι εταιρίες δεν θέλουν να δεχτούν την πληρωμή, αλλά επειδή οι Ελληνικές τράπεζες, που διαθέτουν το λογισμικό, θέλουν να μας αναγκάσουν να χρησιμοποιούμε τις δικές τους κάρτες.

Αν π.χ. μπείτε στο easy pay της Τράπεζας Πειραιώς, το γράφει ξεκάθαρα, ότι οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο με κάρτες ελληνικών τραπεζών.

Αν προσπαθήσετε να βάλετε χρόνο ομιλίας on line, σε καρτοκινητό της Wind, και πάλι η συναλλαγή απορρίπτεται και εμφανίζεται το μήνυμα ότι γίνονται αποδεκτές μόνο κάρτες που έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες.

  Καινούργια ελληνική πουστιά;

Αν έχει τύχει και σε άλλον, παρακαλώ να αφήσει σχετικό σχόλιο.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.