Νέα αποχή από τους πλειστηριασμούς για τους συμβολαιογράφους

Την αποχή από τους πλειστηριασμούς απόφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης και την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, «κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες«.

Και προστίθεται: «Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί εγγύηση της νομιμότητας της διαδικασίας των πλειστηριασμών και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, χρήζει δε της προστασίας και του σεβασμού όλων. Ενημερώνουμε δε ότι όλοι οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν ή θα διενεργηθούν κατά τη διάρκεια της αποχής μας, πραγματοποιούνται μετά από σχετική άδεια του οικείου συμβολαιογραφικού Συλλόγου ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος».

Οι συμβολαιογράφοι τονίζουν: «Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας που διεξάγουν πλειστηριασμούς σύμφωνα με τα ανωτέρω και αναρωτιόμαστε τι απώτερο σκοπό εξυπηρετούν οι ματαιώσεις πλειστηριασμών που ενδεικτικά αφορούν σε πλοία, ξενοδοχεία, απαιτήσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καταβολές διατροφής, αυτοκίνητα και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή τους Δήμους».

2 σχόλια σχετικά με το “Νέα αποχή από τους πλειστηριασμούς για τους συμβολαιογράφους”

  1. τί να κάνουμε αν μαζί με τους πλειστηριασμούς από τράπεζες παρεμποδίζονται και οι υπόλοιπες που αποτελούν και την μειοψηφία αν δείτε τους καταλόγους? Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Μέσα στο 2017 όμως οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ώστε να μην εμποδίζονται από την πλέμπα και φυσικά με απώτερο σκοπό να αυξηθεί ο ο αριθμός τους. Αν διαβάσατε την επικαιρότητα, για αύριο στην Θεσσαλονίκη βγαίνει στο σφυρί η μοναδική κατοικία 60 τμ μιας ηλικιωμένης. Προφανώς η τράπεζα είχε πειστικά στοιχεία οτι η γιαγιά είναι μπαταχτζού οπότε της αξίζει να κοιμάται σε χαρτοκουτο σε καμιά πλατεία.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.