Μόλις δύο στους δέκα αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης

Μειωμένες ως και 75% οι πωλήσεις σε σχέση με πέρσι

Σοκ με το πετρέλαιο θέρμανσης. Οκτώ στους δέκα καταναλωτές δεν αγόρασαν φέτος πετρέλαιο και στράφηκαν υποχρεωτικά σε φθηνότερες λύσεις για να ζεσταθούν, όπως τζάκια, σόμπες και pellet, με αποτέλεσμα το νέφος στην Αθήνα να αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Έθνος, οι πωλήσεις του πετρελαίου μέχρι σήμερα, εμφανίζουν μείωση ως και 75% σε σχέση με πέρσι.

Η παραγγελία τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνά τα 300 λίτρα και τα έσοδα του κράτους έκαναν «βουτιά» ως και 75% τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Ο δεύτερος μεγάλος χαμένος από την υπέρμετρη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι οι πρατηριούχοι.

www.newsbeast.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Μόλις δύο στους δέκα αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης”

 1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…..
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΟ…
  Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ….ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΧΟ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…

 2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ)… ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΙΧΕ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΤΟ Χ ή Ψ ΟΧΗΜΑ):
  Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.
   
    Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαρτίου τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και θα προχωρήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διασταυρώνοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.
   
    Προκαταρκτική διασταύρωση που έχει ήδη διενεργηθεί έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα δύο εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ.).
   
    Με την πρώτη ειδοποίηση για το πρόστιμο των 250 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *