Μποργκ: Δεν αποκλείεται να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ μέσα σε 6-12 μήνες…

Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους μήνες επαναφέρει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ, εκτιμώντας πως δεν έχουμε δει ακόμη το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης.
“Δεν νομίζω πως έχουμε δει τα χειρότερα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα που η Ευρώπη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες”, δήλωσε ο Μποργκ στη δημόσια σουηδική ραδιοφωνία.
Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, η χώρα του οποίου δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, είπε πως δεν θα ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να φύγει από την ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον.Υπογράμμισε πως ακόμα κι αν υπάρχει “μια μεγάλη υποστήριξη” για τη χώρα αυτή στην Ευρώπη, “δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία θα εγκατέλειπε πρακτικά το ευρώ σε έξι, εννέα ή δώδεκα μήνες”.

Συμπλήρωσε πως δεν είναι βέβαιο ότι πρέπει “να δραματοποιούμε ένα τέτοιο σενάριο”.

“Οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι προετοιμασμένες για προβλήματα με την Ελλάδα”, είπε επίσης, παραδεχόμενος ωστόσο πως τα πράγματα μπορεί να γίνουν “πολύ πιο πολύπλοκα στην Ευρώπη”.
Ο Α. Μποργκ επισήμανε παράλληλα πως η Αθήνα πρέπει να φροντίσει ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας όμως πως οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ενέκρινε το κοινοβούλιο δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Αρχές, όπως θα έπρεπε.
Ο Σουηδός υπουργός εκτίμησε επίσης πως η Ισπανία μπορεί να χρειαστεί ένα σχέδιο διάσωσης, υπογραμμίζοντας “τη μεγάλη αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα δημόσια οικονομικά τους”.
“Νομίζω πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε (το ενδεχόμενο) να χρειαστεί να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την Ισπανία”, είπε, αναφερόμενος στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Από:  ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *