«Κόκκινα» δάνεια: Έφτασαν τα 70 δισ. ευρώ

Στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται πλέον τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση, παρά τις διαδοχικές ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις οφειλών στις οποίες έχουν προχωρήσει κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τράπεζες.

Αυτό αποκαλύπτουν τα ανεπίσημα στοιχεία που επικαλείται σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη Καθημερινή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρατηρούνται στην καταναλωτική πίστη, όπου τον Μάρτιο πάνω από 4 στα 10 δάνεια ήταν μη εξυπηρετούμενα, ενώ συνολικά, σχεδόν το 30% των δανείων δεν εξυπηρετείται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνεχιζόμενη τάση δημιουργίας επισφαλείων υπονομεύει την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και αναζωπυρώνει σενάρια για ενδεχόμενη δημιουργία μίας «κακής τράπεζας», που θα αναλάβει όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σαφείς ενδείξεις για τη διαχείριση των επισφαλειώμ που βρίσκονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένονται με τα πρώτα αποτελέσματα της Black Rock που ξεσκονίζει εκ νέου τα βιβλία των ελληνικών τραπεζών και όχι μόνο.

2 σχόλια σχετικά με το “«Κόκκινα» δάνεια: Έφτασαν τα 70 δισ. ευρώ”

 1. Που σημαίνει ότι είναι πολύ πολύ περισσότερα από 70 δις, δεδομένου ότι οι τράπεζες με κάθε είδους λογιστικές αλχημείες, προσπαθούν να εμφανίσουν πεθαμένα δάνεια ως ζωντανά.

  1. Σίγουρα είναι πολύ περισσότερα.
   Τα 50 δις που τους δώσαμε,δεν φτάνουν ούτε για στραγάλια.Μιλάμε πλέον για χρεωκοπημένες τράπεζες και το τι λέει ο κάθε παπαγάλος,το ακούω βερεσέ.
    
    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *