Κατσέλη: «Θα χυθεί αίμα για τους πλειστηριασμούς»

«Θα πρέπει να υπάρξει μία εγρήγορση, μία κινητοποίηση των πάντων και να πούμε πολύ δυνατά ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, θα έχει τεράστια ευθύνη, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι πάνω σ΄ αυτό το θέμα θα χυθεί αίμα στην Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο realfm, στην εκπομή του Βασίλη Κουφόπουλου.

6 σχόλια σχετικά με το “Κατσέλη: «Θα χυθεί αίμα για τους πλειστηριασμούς»”

 1. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ:
  ΤΙΤΛΟΣ: Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ……………ΚΙΝΕΖΑΣ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ)
  Τελικά ποιός δουλεύει ποιόν; Σε μία χώρα βυθισμένη στην ύφεση. Σε μία χώρα που η αγορά ακινήτων και η οικοδομή διαλύονται. Σε μία χώρα που σχεδόν 1.000.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα ακίνητα τους και που άλλοι τόσοι , σε βάθος 2-3 χρόνων , λόγω των δανείων και της υπερφορολόγησης αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο. Σε μία χώρα που η ιδεολογία των ανθρώπων που την κυβερνούν είναι το πως θα δωρίσουν στα ντόπια και στα εισαγόμενα “κοράκια” ( η σύγχρονη λέξη που χρησιμοποιείται είναι : “επενδυτές”) το κόπο , το αίμα και τον ιδρώτα ολόκληρων γενεών .

  Σε αυτή τη χώρα λοιπόν , αυτοί που την διαφεντεύουν , προσπαθούν να προβάλλουν την αγορά ενός (!) σπιτιού απο μία Κινέζα ως την απαρχή της στροφής …του επενδυτικού ενδιαφέροντος απο το εξωτερικό! Και καλά, οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Υπάρχουν όμως και εκείνοι , που καταπίνουν αμάσητα τα παραμύθια και προβάλλουν την απόφαση της …κινέζας ως μείζον οικονομικό γεγονός. Διάβασα προσεκτικά όλα τα σχετικά ρεπορταζ που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίας μέρες στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και απόρησα με την ευκολία με την οποία έγινε η “δημοσιογραφική αξιοποίηση” του θέματος . Τελικά , κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά ή θεωρούν ότι έχουν το “θεϊκό χάρισμα” να μας …δουλεύουν ή ότι είναι πεισμένοι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό ηλιθίων.

  Σήμερα, η αγορά ακινήτων κινδυνεύει με πλήρη διάλυση. Για την μεσαία τάξη , η ακίνητη περιουσία απο “καταφύγιο” έχει μετατραπεί σε “κολαστήριο”. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έβγαζαν το ψωμί τους απο την αγορά ακινήτων και την οικοδομή ( απλοί εργάτες, εργολάβοι , μεσίτες αλλά και έμποροι και βιοτέχνες ) είναι “στο δρομο” και πολύ δύσκολα θα εμπιστευτούν στο μέλλον την συγκεκριμένη αγορά. Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ξυπνάνε και κοιμούνται με το άγχος της κατάσχεσης . Για όλους αυτούς , το ακίνητο είναι πλέον , βραχνάς , πηγή δεινών και μία θανάσιμη επιλογή.

  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χαθεί για την αγορά ακινήτων και πολύ δύσκολα θα την εμπιστευτούν πάλι. Κοντολογίς τα δεινά που πέρασαν και περνούν τους έχουν κάνει να γυρίσουν την πλάτη στη γη και στο τούβλο. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους όμως και χωρίς την εμπιστοσύνη τους η αγορά ακινήτων δεν πρόκειται να ανακάμψει. Όσες κινέζες και αν αγοράσουν τριάρια στα Σπάτα, όσα “κοράκια” και αν αρπάξουν σπίτια και οικόπεδα , όσα funds και αν “βουτήξουν” εκτάσεις φιλέτα δεν θα είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε “ανάσταση” της αγοράς.

  Και για του λόγου το αληθές υπάρχει το ισπανικό μοντέλο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με τη μέθοδο της… Κινέζας. Στην Ισπανία λοιπόν η κληρονομιά του του “μοντέλου της Κινέζας” σημαίνει :

  Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα σπιτιών εγκαταλελειμένα .

  Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μισοτελειωμένων συγκροτημάτων που περιμένουν την μπουλντόζα.

  Οικολογικά εγκλήματα.

  Εκατοντάδες εξώσεις που δίνουν υλικό για τις ευρωπαϊκές εκδοχές των παραγκουπόλεων.

  Το ελληνικό “θαύμα” της αγοράς ακινήτων δεν βασίστηκε ούτε στους επώνυνους έλληνες και ξένους επιχειρηματίες ούτε στους ξένους. Η ελληνική αγορα ακινήτων με τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στον κόσμο στηρίχθηκε στον έλληνα εργαζόμενο στην ελληνική μεσαία τάξη και στον ομογενή . Γεννήθηκε απο την επιθυμία του απλού έλληνα να αποκτήσει κεραμίδι . Ανδρώθηκε απο την προσδοκία του να αποκτήσει ένα επιπλέον εισόδημα απο το νοίκι του μαγαζιού και της γκαρσονιέρας. Ορίμασε απο την ανάγκη να “παραδώσει” τους κόπους της ζωής του στην επόμενη γενιά.

  Αυτή τη διαδικασία , οι κυβερνώντες , έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν και σε σημαντικό βαθμό το έχουν πετύχει. Αν έστω αυτή και αυτή την ύστατη στιγμή θέλουν να περιορίσουν την ζημιά που έχουν κάνει , υπάρχει τρόπος: αντι να επιστρατεύουν “κινέζες” και “κοράκια” να ξεκινήσουν αγώνα για να επανέλθει η εμπιστοσύνη και η σιγουριά του έλληνα στο ακίνητο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα το φορολογικό προγκρομ και να ακολουθήσουν πολιτική ενίσχυσης της αγοράς. Με απλά λόγια να κάνουν ότι ακριβώς έκαναν οι πολιτικοί τους προπάτορες για να κινήσουν το “τραίνο της οικοδομής”. Κυρίως όμως θα πρέπει να σταματήσουν να μας δουλεύουν. Το πιό πιθανό όμως είναι , ότι οι σύγχρονοι “αφέντες του τόπου ” έχουν μελετήσει ενδελεχώς το “μοντέλο Μαυροκορδάτου” και προσδοκούν τύχουν ανάλογης μεταχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι , ο “εισαγόμενος” Φαναριώτης , κατάφερε να “αγιοποιηθεί” απο την επίσημη ιστορία , που “λησμόνησε” να αναφέρει ότι αυτός και και τα εγχωρία “τσιράκια” του, έφαγαν τα λεφτά των δανείων της επαναστατημένης Ελλάδας και παράδωσαν τη χώρα βορά στον “ξένο παράγοντα” προκαλώντας διχασμό και εμφύλιο την ώρα που ο Ιμπραήμ απειλούσε την ελληνική επανάσταση . Και έτσι αντί για ανάθεμα στήθηκαν για αυτούς και τους συνεργάτες του ανδριάντες σε πλατείες.

 2. ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ!
  ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!!
  ΘΕΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ;;;;;;;;;;
  Μετά το μαστίγιο έρχεται και το καρότο. Μετά την υπερφορολόγηση των ακινήτων απο το υπουργείο Οικονομικών διαρέεται ότι ακολουθεί η μείωση του φόρου μεταβίβασης. Ο σχεδιασμός είναι να μειωθεί ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων κατά τουλάχιστον 50% και να φθάσει στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο που δεν ξεπερνάει το 4%-5%. Πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στη Βουλή στο ενδεχόμενο μείωσης του φόρου μεταβίβασης χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Είναι προφανές ότι η μείωση στον φόρο μεταβίβασης θα αποφασιστεί συνδυαστικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογία ακινήτων από 1η Ιανουαρίου 2014. Ο ενιαίος φόρος θα εφαρμοστεί με 33 διαφορετικούς συντελεστές και κερδισμένοι θα είναι εκείνοι που έχουν ένα διαμέρισμα σε περιοχή με την τιμή ζώνης που βρίσκεται το ακίνητο να μην ξεπερνά τις 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το εύλογο ερώτημα είναι ποιοί θα επωφεληθούν απο την μείωση αυτή. Σίγουρα όχι η μεσαία τάξη και η μεγάλη μάζα των μικροϊδιοκτητών αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κάποιος ένα ακίνητο. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμα πριμ στα “κοράκια” -έλληνες και ξένους- που καιροφυλακτούν να αποκτήσουν περιουσίες για ένα κομάτι ψωμί. Όλα τα υπόλοιπα είναι …παραμύθια της Χαλιμάς

 3. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ:
  Βαρύγδουπες εκφράσεις..΄΄θα χυθεί αίμα,θα ξεσηκωθούν και οι πεθαμένοι,θα περάσουν από τα πτώματά μας…κτλ΄΄ ΑΠΛΑ:Είναι για λαϊκή κατανάλωση και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  Η κυβέρνηση με ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ,θέλει να άρει τους πλειστηριασμούς …φορτώνοντας την τρόϊκα με την επιβολή της.
  ΣΕ ΟΥΔΕΜΙΑ παράγραφο έστω υποπαράγραφος των μνημονίων υπάρχει τέτοια απαίτηση της τρόϊκα ,αλλά εκφράζεται ως ως ευχή από το ΔΝΤ.Τα άλλα αλλού.Ο κ.ΣΚΟΡΔΑΣ και οι συν αυτώ…εξυπηρετούν καθαρά τραπεζιτικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του μέσου έλληνα,που αφού τον εξαθλίωσαν{αυτοί το λένε διάσωση της χώρας}τώρα πλέον θέλουν να του πάρουν και το σπίτι.
  Οι απόψεις των ΄΄ΕΙΔΙΚΩΝ΄΄ !!! όπως καθηγητών της θεωρίας,ειδικών επιστημόνων της καρέκλας {βλέπετε απόψεις κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ …} ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες χωρίς πλειστηριασμούς !!! ΕΝΩ ήδη έχουν καταρρεύσει και τις έχει σώσει ο υπόδουλος υπήκοος της οικονομικής δικτατορίας…είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
  -ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ:
  Γιατί εξαθλίωσαν την μέση ελληνική οικογένεια με το ψευδεπίγραφο σκεπτικό :ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,και απαιτούν ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ πρωτοβουλία την άρση πλειστηριασμών αυτού που εξαθλίωσαν;Ασφαλώς και ΔΕΝ τους έχουμε εμπιστοσύνη για τα ειδικά κριτήρια που θα βάλλουν γιατί όποτε και να τα έβαλαν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην εφαρμοστούν !!! Παραδείγματα πολλά…
  Τελικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα περάσει η άρση πλειστηριασμών ,θα ξαναγίνουν 2-15 τροποποιήσεις σε λέξεις και παραπομπές για να ισχύει πλήρως.
  Πώς μάγοι της οικονομίας θα πληρώσει ο υπερφορολογούμενος έλληνας έστω και ελάχιστη δόση ακόμα 100,200,ευρώ,αφού τον έχετε διαλύσει οικονομικά;
  Γιατί το έκτακτο και απρόβλεπτο νομικά ,ΔΕΝ ισχύει για τον πολίτη και ισχύει ΜΟΝΟ για το κράτος;
  Γιατί πρέπει υποχρεωτικά οι τράπεζες να έχουν κέρδη;
  Είστε φοβεροί !!!
  Εβδομαδιαίως ανακαλύπτετε ως μάγοι νέο τρόπο χαρατσιών και το ονομάζετε ΕΤΑΚ,ΣΕΙΣΜΟΣΗΜΟ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ,ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ…
  Για το σεισμόσημο:Η άδεια οικοδομής που έβγαλα και την πλήρωσα ΑΔΡΑ,δεν συντάχτηκε από μηχανικό και εγκρίθηκε από την Πολεοδομία;Άν δεν είχα τα νόμιμα έγγραφα θα μου δίνατε άδεια; ΟΧΙ.Άρα γιατί να πληρώσω σεισμόσημο αφού με τον αντισεισμικό κανονισμό-νόμο-μου χορηγήθηκε η άδεια.Γιατί να πληρώσω και ασφάλιση εάν γίνει σεισμός και πέσει;Εσείς δεν φτιάξατε αντισεισμικό κανονισμό ΑΚΡΙΒΩΣ για μην πέσει το σπίτι γιαυτό εξάλλου σας πλήρωσα με υπέρογκες αμοιβές;
  -Στο υποθηκευμένο ή προσημειωμένο από δάνειο σπίτι,ΓΙΑΤΙ να πληρώσω εγώ την πρόσθετη αυτή ασφάλιση αφού ουσιαστικά ΔΕΝ είναι δικό μου γιατί δεν εξόφλησα το δάνειο;Εάν η…ΜΠΑΝΚ θέλει ας της επιβληθεί με έξοδά της ,να το ασφαλίσει στον Καναδά,ΗΠΑ,ΚΟΓΚΟ…εγώ γιατί;Θα το κάνω εάν και όποτε θέλω,αφού γίνει δικό μου.
  Είστε φοβεροί !!!
  Ο Τουρισμός καλά πάει;Ρωτήστε να μάθετε…80% πτώση της κίνησης σε ταβέρνες,ενοικιαζόμενα δωμάτια.Πωλήθηκαν πακέτα 3 ευρώ το δωμάτιο σε διαμερίσματα και σε ξενοδοχεία 5 αστέρων 17 ευρώ το δωμάτιο και χρεώνεται 220 ευρώ στον Ρώσο τουρίστα,αλλά η εταιρία ενοικίασης είναι ξένη !!! Μεγάλη επιτυχία και άνοδος του τουρισμού !!! Προτιμάτε ελληνικά προϊόντα,αλλά ο μεγαλέμπορος,μεγαλοεπιχειρηματίας αγοράζει χονδρικά από το εξωτερικό. Συγχαρτήρια στις αντιλήψεις.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ:ΦΤΑΙΤΕ Μ Ο Ν Ο ΕΣΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *