«Καμπανάκι» Σταϊκούρα για την ρύθμιση της προστασίας α΄ κατοικίας

Έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν έως τα τέλη Απριλίου 2020 τη ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Ηρακλής», ο κ. Σταϊκούρας άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τα οποία -όπως είπε- τα παρέδωσε (ως ποσοστό επί του συνόλου των δανείων) το 2019, στο ίδιο περίπου ποσοστό (43,5%) από όσο τα παρέλαβε το 2015 (43,6%). «Όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κόκκινων δανείων έπεφτε στο μισό, στην Ελλάδα -επί ΣΥΡΙΖΑ- τα κόκκινα δάνεια έμεναν στα ίδια επίπεδα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, μνημόνευσε δήλωση του τέως υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου της 31ης Οκτωβρίου 2015, με την οποία υποσχόταν -όπως είπε- ότι έως το τέλος του έτους (σ.σ. 2015) θα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων. «Αυταπάτες και σε αυτό το πεδίο», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας.

Για το νομοσχέδιο καθ’ εαυτό, ο κ. Σταϊκούρας είπε, ότι η μείωση των κόκκινων δανείων αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, για υψηλή βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση, για υλοποίηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων και αξιοποίηση των αδρανών πόρων οικονομίας και για τη βελτίωση του αξιόχρεου της χώρας. «Η κυβέρνηση», κατέληξε, «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της εκεί που οι άλλοι δεν τολμούσαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *