Κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων στην Ιταλία

Για κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων στην Ιταλία τους επόμενους μήνες προειδοποιεί η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο.

Σύμφωνα με την Καμούσσο «με την πάροδο των μηνών, η οικονομική ύφεση θα πλήξει τα εισοδήματα των πολιτών, με σκληρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης. Ο κίνδυνος να αυξηθεί η κοινωνική σύγκρουση, παράλληλα με την αύξηση των ανισοτήτων, είναι, όντως, πραγματικός».

Η επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας προσθέτει ότι «η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο θάρρος και να ξεκινήσει έναν ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ο οποίος να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

«Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εποχικών και έκτακτων συμβολαίων που πολλαπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», καταλήγει η κ. Καμούσσο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Μπονάννι, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Τm News, είναι επίσης της άποψης ότι η εκτράχυνση ή η μείωση της κοινωνικής αντιπαράθεσης, τους επόμενους μήνες, θα εξαρτηθεί μόνον από την στάση κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση θέλησε να προχωρήσει μοναχή και το συνδικάτο αντέδρασε άμεσα στην στάση αυτή. Τις επόμενες ημέρες θα επαληθεύσουμε αν η κυβέρνηση εννοεί να αλλάξει γραμμή και αν μετά από κάποιες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι θα ακολουθήσουν και συγκεκριμένες πράξεις», υπογραμμίζει ο κ. Μπονάννι.

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας δεν θέλουν να υιοθετήσουν την κοινωνική αντιπαράθεση ως κανόνα. Αν όμως η κυβέρνηση πιστεύει μπορούμε να δεχθούμε ένα 2012 γεμάτο ανέργους, κάνει μεγάλο λάθος», υπογραμμίζει, τέλος, σε πρώτες δηλώσεις του και ο επικεφαλής του συνδικάτου Uil, Λουίτζι Αντζελέττι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *