Η τελευταία μπλόφα (ή πόσο κάνει μία ψήφος;)

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, που μπορούν να προκαλέσουν κατακλυσμιαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και ανατροπές στη χώρα, η μοιραία κυβέρνηση επιχειρεί το τελευταίο μεγάλο κόλπο, την ύστατη μπλόφα, μήπως και κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο, μήπως καταφέρει να ξεγελάσει κάποιους για λίγο ακόμα χρόνο. Κρύβει κρίσιμα κομμάτια της νέας επαχθούς συμφωνίας και εμφανίζεται δήθεν ευαίσθητη με τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες θα μοιράσει, λέει, ένα βοήθημα, ως απόδειξη ότι η χώρα πάει καλά, η οικονομία ανακάμπτει.

Στο πλαίσιο αυτό στήνεται ένα άγαρμπο και προκλητικό επικοινωνιακό παιχνίδι. Η κυβέρνηση παραποιεί την ουσία των πάντων και εμφανίζει μία εικονική πραγματικότητα. Πουλάει ως επιτυχία τη… συμβολική (άλλο πάλι και τούτο) έξοδο της χώρας στις αγορές, παρότι πρόκειται για μία απόλυτη φενάκη.

Μεταθέτει όσα επώδυνα μέτρα και παρεμβάσεις μπορεί για αργότερα. Δεν ενημερώνει για τα όσα συμφώνησε στο παρασκήνιο με την τρόικα. Και κάνουν πονηρούς επικοινωνιακούς και πολιτικούς χειρισμούς. Δεν θα πουν τη νέα συμφωνία μνημόνιο για παράδειγμα. Δεν θα φέρουν τα πάντα στη Βουλή. Ούτε θα τα φέρουν όλα μαζί.

Ταυτόχρονα θα διαφημίσουν όσο μπορούν την τεχνητή ευφορία που εκδηλώνεται στις αγορές, λόγω του ότι αυτή την περίοδο έρχονται στην Ελλάδα κερδοσκοπικά κεφάλαια επειδή υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάποια δυνατά deal, κυρίως τραπεζικά και όχι μόνο.

Πιστεύουν ότι με ένα τέτοιο φτιαχτό σκηνικό θα ξεγελάσουν τους πολίτες, που δεν θα προσέξουν ούτε την περαιτέρω φτωχοποίηση, ούτε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ούτε την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, ούτε την ανεργία, ούτε την ύφεση, ούτε την ολοκληρωτική κατάλυση εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, ούτε, ούτε…

Πρόκειται για την τελευταία μπλόφα, αλλά και για την πλέον απροκάλυπτη επιχείρηση εξαγοράς ψήφων, χειρότερη κι από τη γελοία εκείνη προσπάθεια της κυβέρνησης Ράλλη. Βγαίνουν στο σεργιάνι νομίζοντας ότι μπορούν να αγοράσουν ψήφους και μάλιστα με ένα πεντακοσάρικο – άπαξ – την καθεμιά!

Δεν είναι η πρώτη μπλόφα τους. Αλλά μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι όποιος παίζει με μπλόφες συνέχεια στο τέλος τα χάνει όλα…

www.newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *