Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Αναγνώστρια μας απέστειλε, προς δημοσίευση, το παρακάτω κείμενο:

Ευχαριστώ ολόψυχα το γραφείο του κ. Παναγιώτη Φύκηρη για την ΑΠΟΦΑΣΑΡΑ που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο της περιοχής μου μετά την υπαγωγή μου στο νόμο Κατσέλη, βάση της οποίας κερδίσαμε ένα απίστευτο κούρεμα οφειλής που αγγίζει το 93%!

Συνοπτικά, σύνολο οφειλής δικής μου και του συζύγου μου από δικό μας δανεισμό, εγγυήσεις και κληρονομιά δανείων (ναι, το έπαθα και αυτό) στις 500.000 ευρώ. 

Η πραγματική οφειλή μας είναι λιγότερο από τα μισά, αλλά μέσα σε αυτό το υπέρογκο ποσό το στεγαστικό μας δάνειο εμφανίζεται δυο φορές, μια φορά στο δικό  μου όνομα και μια στου συζύγου μου καθώς είμαστε συνιδιοκτήτες και εγγυητές ο κάθε ένας στο 50% του δανείου του άλλου. Επίσης εμφανίζεται ως κληρονομιά το στεγαστικό δάνειο συγγενικού μου προσώπου (όχι το ακίνητο) αφού δεν γνώριζα ότι έπρεπε να αποποιηθώ. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της τράπεζας ήταν αυτή.

Ο μέσος όρος καταβολών που όρισε το Ειρηνοδικείο είναι 250 ευρώ για 13 χρόνια (3 χρόνια βάσει εισοδήματος + 10 χρόνια για τη διάσωση της κατοικίας μας) με σύνολο καταβολών τις 39.000 ευρώ και εισόδημα τετραμελούς οικογένειας 1950 ευρώ μηνιαίως. 

Προστασία από τη ρευστοποίηση πήρε η κύρια κατοικία μας, δυο οικόπεδα με συνιδιοκτησία και ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών.

Ο χειρισμός της υπόθεσής μου από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν παραπάνω από άψογος. Ο φάκελός μου δεν είχε το παραμικρό κενό, διευκρινίστηκε σωστά το πραγματικό μέγεθος του δανεισμού μας και οι (άπειρες όπως είναι λογικό) ενστάσεις των τραπεζών είχαν όλες προβλεφθεί και αντικρούστηκαν άμεσα.

Η παρουσία της δικηγόρου που με εκπροσώπησε ήταν αξιοπρεπής και απολύτως ήρεμη, εντελώς αντίθετη από την παρουσία του δικηγόρου της τράπεζας που στην κυριολεξία επιθυμούσε να μας ξεσκίσει τις σάρκες. 

Το μόνο που είχε απαιτηθεί από εμένα όταν ετοιμάζαμε το δικόγραφο, ήταν απόλυτη ειλικρίνεια στο ιστορικό  μου, κάτι που δυστυχώς παρακολουθώ ότι δε φροντίζουν όλοι οι ομοιοπαθείς και έτσι βγαίνουν κακές αποφάσεις

Δε θα πω ότι ήταν εύκολη διαδικασία. Δε θα πω ότι περίμενα τέτοια επιτυχία (παρόλο που ο Παναγιώτης ήταν απολύτως βέβαιος εξαρχής και έπεσε 100% μέσα στους υπολογισμούς του) γιατί ξέρω πως η τελική απόφαση εξαρτάται από τον Ειρηνοδίκη. Θα πω όμως ότι χωρίς όλον αυτό τον απίστευτο κόπο που κατέβαλε αυτή η ομάδα, η αίτησή μου θα μπορούσε να έχει απορριφθεί ή θα μπορούσα να έχω μια απόφαση δεκτή αλλά με τέτοιες καταβολές που να μη μπορώ να αντέξω, οπότε πάλι θα βρισκόμουν στο μηδέν.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα της επόμενης μέρας. Ειλικρινά, δεν πληρώνεται αυτή η δουλειά.

Παναγιώτη, Φανή και Δήμητρα, μας δώσατε τη ζωή μας πίσω. Ευχαριστώ!

5 σχόλια σχετικά με το “Ευχαριστήρια ανακοίνωση”

  1. Δηλαδή ο δικαστής σας πήγε στην 4η ομάδα δαπανων διαβιωσης οπως οριζει ο κώδικας της ΤτΕ για τις ευλογες δαπάνες διαβιωσης και θεωρησε αυτες στις 20.400 ευρώ ετησιως και οτι περίσσευε το εδωσε για τα επόμενα χρονια στις τραπεζες.

    1. Όχι, η 4η ομάδα περιλαμβάνει δαπάνες που δε μας αφορούν. Οι αυξημένες δαπάνες αφορούν ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζεται εξωσχολική στήριξη, ένα παιδί στο λύκειο με τα φροντιστήρια που συνεπάγεται αυτό και μια μερική αναπηρία στην οικογένεια που φέρνει τακτικά ιατρικά έξοδα. Φροντίσαμε να έχουμε όλα τα στοιχεία για να αποδείξουμε τις παθήσεις και έγιναν δεκτές. Για την πρώτη περίοδο των δυο χρόνων από τα τρία που απέμεναν η δόση είναι μεγαλούτσικη, στα 400 ευρώ. Μετά πέφτει κατακόρυφα λόγω χαμηλής αντικειμενικής αξίας του σπιτιού. Η Ειρηνοδίκης όμως, μας πήγε στην τριετία αντί πενταετία και αφαίρεσε σε χρήμα ΚΑΙ σε χρόνο πληρωμής ότι πληρώσαμε την πρώτη περίοδο.

  2. δεν έχω ακούσει το όνομα του δικηγόρου επειδή δεν πολυασχολούμαι αλλά ειλικρινά χαίρομαι για την έκβαση! μπράβο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *