Ερχεται το Ευρωπαϊκό Βιβλιάριο Αποταμίευσης

Ανατροπές στην ιδιωτική αποταμίευση εξήγγειλε ο Michelle Barnier στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της συνόδου εργασιών του Ecofin, ανακοινώνοντας τα σχέδια της ΕΕ που αφορούν στο σχεδιασμό και έκδοση ενός Ευρωπαϊκού Βιβλιαρίου Ιδιωτικής Αποταμίευσης, δίνοντας έμμεσα ρόλο και στις ασφαλιστικές.

Αλλαγές προοιωνίζονται, σύμφωνα με τον  Επίτροπο στο κλάδο ασφαλειών, στις συντάξεις,  όπου όπως τόνισε «υπάρχει μεγάλη δυναμική», ενώ κατά την ομιλία του μετέφερε την πρόθεση δέσμευσης της Κομισιόν πάνω στα θέματα αυτά.

«Μεγάλη έμφαση δίνεται στα τεχνικά πρότυπα,  ο ίδιος υπογράμμισε, «τόσο σε τράπεζες όσο και σε ασφάλειες προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις αλλά και στην ιδιωτική αποταμίευση. 

Μείζονος σημασίας στο κλάδο των ασφαλειών «οι τιτλοποιήσεις» ωστόσο ο Μ. Μπαρνιέ εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα, υπογραμμίζοντας ότι για την επίλυση του θέματος αυτού συνεργάζεται στενά μεταξύ των άλλων με την Ενωση Ασφαλιστικών της Ευρώπης –την Insurance Europe.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *