Επιστολές των τραπεζών και χαρακτηρισμός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου»

γράφει ο begar

Επειδή δεν είμαι σε θέση να απαντώ σε όλα τα προσωπικά μηνύματα, θα προσπαθήσω να περιγράψω τι ισχύει με τις περίφημες επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες.

Παρακαλώ, το άρθρο να εκληφθεί ως προσωπική μου άποψη και όχι σαν προτροπή του τι να κάνετε ή να μην κάνετε.

Η τράπεζα θέλει να μάθει την πλήρη οικονομική κατάσταση ενός δανειολήπτη. Υπάρχει τρόπος να κάνει έρευνα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ χρήμα, και με αποτελέσματα όχι πάντα ακριβή. Με το νέο σύστημα, της επιστολής, ο δανειολήπτης πάει μόνος του και της δίνει το φαγητό στο πιάτο. Έτσι γλιτώνει χρόνο και χρήμα.

Αν ο δανειολήπτης, που λάβει την επιστολή της τράπεζας δεν ανταποκριθεί, θα λάβει μια δεύτερη όμοια. Αν πάλι δεν ανταποκριθεί, τότε θα χαρακτηρισθεί ως «μη συνεργάσιμος» και θα χάσει κάθε προστασία που δήθεν του δίνει ο νόμος.

Πάμε τώρα να δούμε τι κερδίζει αυτός που θα συμπληρώσει και θα υποβάλλει τα οικονομικά στοιχεία που ζητάει η τράπεζα.

 1. Η τράπεζα, με βάση τα στοιχεία, θα προτείνει μια ρύθμιση της οφειλής, με δόσεις, που για να πληρωθούν, ο οφειλέτης θα πρέπει να σταματήσει να ζει. 
 2. Ο οφειλέτης θα απορρίψει την πρόταση της τράπεζας, ως μη εφικτή και θα κάνει τη δική του αντιπρόταση.
 3. Με μαθηματική ακρίβεια, η τράπεζα θα απορρίψει την αντιπρόταση μέσα σε μια ώρα και θα χαρακτηρίσει το δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμο».
 4. Ο δανειολήπτης θα βρεθεί στην ίδια θέση με αυτόν που έγραψε τις επιστολές στα @@ του, δηλ και οι δύο θα είναι «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες», με τον πρώτο να έχει ξεγυμνωθεί και να έχει δώσει όλες τις πληροφορίες στην τράπεζα.

Και μία νομική λεπτομέρεια: Η συστημένη επιστολή δεν γεννά νομικά αποτελέσματα.

Δηλαδή: Η τράπεζα μου στέλνει τις συστημένες επιστολές. Εγώ τις γράφω στα @@ μου. Με χαρακτηρίζει μη συνεργάσιμο δανειολήπτη. Εγώ ισχυρίζομαι ότι ο συστημένος φάκελος που παρέλαβα περιείχε ένα διαφημιστικό έντυπο της τράπεζας. Και τελειώνει εκεί η συζήτηση. Αν βρεθούμε στα δικαστήρια, η τράπεζα δεν μπορεί να αποδείξει ότι μου έστειλε έντυπο για υποβολή οικονομικών στοιχείων. Ο σωστός τρόπος θα ήταν να μας στείλουν τις επιστολές με δικαστικό επιμελητή, αλλά τότε θα χρειάζονταν εκατομμύρια ευρώ και γι’ αυτό πάνε να μας πλασάρουν τη μέθοδο της επιστολής.

Διαβάστε και αυτό για να καταλάβετε καλύτερα τι παιχνίδι παίζεται:       

«Άθλος του Ηρακλή» ο συνεργάσιμος δανειολήπτης για τις τράπεζες – Βασιλεύει η γραφειοκρατία

 

42 σχόλια σχετικά με το “Επιστολές των τραπεζών και χαρακτηρισμός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου»”

 1. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι περισσότεροι οφειλέτες ΔΕΝ θα συμπληρώσουν τα χαρτιά που τους στέλνουν οι τράπεζες και θα χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι».
  Όταν όμως οι μη συνεργάσιμοι θα είναι μερικά εκατομμύρια, είμαστε πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε.

 2. θα το ρισκαρω τοτε και δεν θα στειλω γιατι ειλικρινα οσες φορες επιχειρησα να συζητησω για ρυθμιση εβρισκα τοιχο
  Θα μιλησω και μ ενα δικηγορο αλλα ειλικρινα αυτη τη ψυχοφθορα διαδικασια συζητηση με την τραπεζα δεν μπορω να την επαναλαβω

 3. BEGAR απο οσο ειχα δαβασει παλιότερα σε σχετικό άρθρο, ο δανειολήπτης μπορεί ανα πάσα στιγμη να παει στις τραπεζες και να ζητησει να συμπληρωσει τα σχετικά έντυπα οπότε ετσι χαρακτηρίζεται και πάλι “συνεργάσιμος”. Ετσι ο καθένας ανάλογα με το timing που επιθυμει, πχ οταν αποφασίσει να καταφύγει στο νόμο Κατσέλη, θα παει να δωσει στα όρνια τα στοιχεία που θέλουν και φυσικα εκεινοι δεν εχουν κανενα λόγο και κανένα τροπο να τα αρνηθουν. Πές μου άν κάνω λάθος σε αυτο, εγω στο μεταξυ θα προσπαθησω να βρώ που το διάβασα και να ενημερώσω σχετικα την παρέα.

  1. Πέρα από το παραμύθι του συνεργάσιμου δανειολήπτη, η τράπεζα, ανά πάσα στιγμή σου κάνει ρύθμιση, χωρίς να σου ζητήσει τα χαρτιά του «συνεργάσιμου μαλάκα».

   Το πρόβλημα είναι ότι οι ρυθμίσεις που προσφέρει είναι μη ρεαλιστικές.

   π.χ. Δεν μπορεί σε κάποιον που έχει εισόδημα 1500 ευρώ το μήνα να του λέει δώσε μου τα 500 και ζήσε με τα 1000, όταν ήδη δεν σου φτάνουν τα 1500 για τα στοιχειώδη.

   1. Βρηκα και αυτο

    5. Διευκρινίζεται ότι η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:
    α) μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.

    http://www.odigostoupoliti.eu/kodikas-deontologias-gia-mi-exipiretoumena-dania/

 4. Anyway, όλα αυτά είναι μαλακίες, για να βρισκόμαστε σε δουλειά.

  Άντε και εγώ μαζεύω τα χαρτιά , μου κάνει η τράπεζα τη ρύθμιση και ξεκινάω να πληρώνω.

  Σε λίγους μήνες, μετά τις νέες περικοπές που θα γίνουν στις συντάξεις, πάλι δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ και πάλι θα κοκκινήσει το δάνειο μου.

  Μετά;

  Πάλι τα ίδια;

  Εδώ λέμε κόπηκε το συρματόσχοινο του γερανού, που σηκώνει τόνους βάρος και αυτοί προσπαθούν να το κολλήσουν με κόλα UHU.
  Τι να λέμε τώρα;

  1. Καλα ναι…..ειναι για φοβηθουν μερικοι και να πανε σε ρυθμισεις μπας και βγαλουν τα ορνια κανενα φραγκο πριν κατεβασουν ρολά….

 5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ?Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ? ΠΧ ΤΟ 2015….ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ…..

  1. 1. Τα κόκκινα δάνεια πρέπει να είναι περασμένα στις ζημιές της τράπεζας.Είναι όμως πάντα; Ή με διάφορα λογιστικά τρικ τα εμφανίζουν ως ενήμερα;

   2. Η τράπεζα σου δίνει κάθε χρόνο βεβαίωση για τα ποσά που πλήρωσες για αποπληρωμή δανείων και καρτών, για φορολογική χρήση. Τώρα αν τα στοιχεία αυτά τα δίνει και στην εφορία, δεν είμαι σίγουρος.

 6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ (ΟΣΟ Κ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΟΝΟ Η ΕUROBANK ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2015 (ΧΡΗΣΗ 2014),ΤΟ ΤΤ ΒΑΝΚ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΠΟ,ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΝΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΤ ΒΑΝΚ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΜΟΛΙΣ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,Κ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ Κ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (ΑΠΟ 25 ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΟΣΗ (50 ΕΒΑΖΑ ΕΓΩ),Κ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 700 ΕΥΡΩ,ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΩ,ΥΓ Η ΜΑΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕUROBANK) ΣΕ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΡΤΩΝ 8500,ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 5000 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ 3500 ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ(ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ)Κ ΤΟ ΤΤ ΒΑΝΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ (ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ)ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ Κ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…..

 7. Ένα εκατομμύριο επιστολές διαβάσαμε ότι έστειλαν οι τράπεζες σε δανειολήπτες.
  Επομένως, εάν ένα εκατομμύριο οικογένειες δανειοληπτών κάνουν κόμμα, θα γίνει σεισμός στο πολιτικό σκηνικό, και αντί για συνεργάσιμους δανειολήπτες θα συζητάμε για συνεργάσιμους τραπεζίτες.

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΜΕΙΣ Κ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ),ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ…..Κ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…..

 8. Το πρόβλημα σ’αυτό τον πλανήτη είναι ότι 200 πρόβατα ΠΟΤΕ δεν επαναστατούν εναντίον ενός τσοπάνη.

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ @BEGAR,ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ,ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ……ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΤΩ……ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ…..

 9. καλημέρα πρόκειται να ταξιδεψω αεροπορικώς εντος ελλάδος στην εφορία δεν χρωστάω τίποτα στις τραπεζες 200000 εχω να πληρώσω απο το2011 θα εχω προβλημα με τον έλεγχο παρακαλώ απαντήστε μου μη με πιασει η στυνομια για τα χρεη τραπεζων

    1. Παντού μπορείς να πας ελεύθερα.
     Γιατί σε έχει πιάσει τέτοιος φόβος;
     Σου είπε κανένας κάτι;
     Σύλληψη γίνεται μόνο αν χρωστάς πάνω από 70.000 στην εφορία και μόνο. Για κανένα άλλο χρέος.

  1. Lily καλημέρα, μια φορά που είχα πάει στην τράπεζα και ούρλιαζα επειδή είχα αποπληρώσει μονομιάς 3-4 δόσεις που χρώσταγα και 3 μέρες μετά έγινε καταγγελία του δανείου, ανάμεσα στα πολλά είπα και οτι δεν πρόκειται να ξαναδώσω δεκάρα τσακιστή και ας με κλείσουν φυλακή. Ο διευθυντής μουδιασμένος μου απάντησε οτι δεν πρόκειται να πάω φυλακή επειδή χρωστάω στις τράπεζες, αυτός ξέρει καλύτερα. Υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που φοβερίζουν με απειλές για φυλακίσεις, κατασχέσεις επίπλων και λοιπές κοτσάνες αλλά τίποτα από αυτά δεν αληθεύει. Μόνο αν χρωστάς πάνω από 70 χιλιάρικα στην εφορία γίνεται δικαστήριο που σε καταδικάζουν 18-24 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Χαλάρωσε, κάνε τα ταξιδάκια σου και κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες

 10. @lily έχεις υπόψη σου πόσα χρωστάνε οι μεγαλοκαρχαρίες και που (παντού)… και ταξιδεύουν ελεύθερα…;;;;

  Άσε που μπορεί να σε βάλουν σε VIP θέση…

 11. καλησπερα, εχω ενα στεγαστικο σε πειραιως μαζι με τη γυναικα μου 50-50, εχω εγω 4 πιστωτικες που δεν πληρωνω εδω και 4 χρονια στην ιδια τραπεζα στο ονομα μου και χωρις προσημειωση ή υποθηκη ή οτιδηποτε αλλο, αν η γυναικα μου χαρακτηριστει στο στεγαστικο συνεργασιμη, και εγω μη συνεργασιμος, τι γινεται? στο στεγαστικο μας ηρθαν 2 ξεχωριστοι φακελοι, ενας για τον καθενα μας

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ….

   1. Και να υπέγραψες παραλαβή συστημένου, δεν μπορεί κανένας να αποδείξει τι υπήρχε μέσα στο φάκελο.

   2. σωστα, δεν το διευκρινησα, πηγα τα χαρτια στη τραπεζα, κυριως επειδη η γυναικα μου δεν χρωσταει πουθενα παρα μονο στο στεγαστικο, η ερωτηση ειναι η εξης, αν η γυναικα μου συμφωνηση ως προς το υψος της καταβολης δοσεων στο στεγαστικο και εγω δεν συμφωνησω ως προς τις πιστωτικες, δηλαδη η γυναικα μου βγει συνεργασιμη στο στεγαστικο και εγω μη συνεργασιμος στις καρτες, τι γινεται ως προς το κομματι που μου αναλογη στο στεγαστικο; με την προυποθεση οτι οι δοσεις στο στεγαστικο θα πληρωνονται κανονικα, μπορουν να κανουν κατι οι τραπεζες;

    1. Την ερώτηση την κατάλαβα από την αρχή.
     Απλά δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

    2. Λοιπόν πριν δυο μέρες τελείωσαμε με την διαδικασία και μάλλον η περίπτωσή μας ειναι παραπλήσια. Κάναμε λοιπόν τα σχετικά των … Συνεργασιμων σε ένα καταναλωτικό που έχει ο συζυγός μου και ειμαι εγγυήτρια,ζητήσαμε μια μικρότερη δόση και την δέχτηκαν. .Έχουμε και δυο καρτες στο όνομα του συζύγου στην ίδια τράπεζα για τις οπόιες δεν θελαμε να κανουμε την διαδικασία.Παρ´ όλα αυτά για να υπογράψουμε τη νέα δόςη για το καταναλωτικό επρεπε οι κάρτες να ειναι ενήμερες,δηλ πληρωμενη και η τελευταία δόση τους. Επομένως δε νομίζω να μπορειτε να προχωρήσετε εφόσον δεν πληρωνετε τις κάρτες.Εκτός αν δεν ισχύει το ίδιο σε όλες τις τράπεζες. Εγώ μιλάω για την Πειραιώς.

     1. Σε περίπτωση που χρωστάς τις κάρτες και δεν έχεις να πληρώσεις, σου κάνει ρύθμιση ΚΑΙ γι αυτές.
      Το θέμα είναι με τι όρους;
      Δεν μπορεί το επιτόκιο ΕΚΤ να είναι μηδέν και να σου βάζει η τράπεζα 13%. Είναι καθαρή απάτη.

     2. Ποιος να ξέρει άραγε;;; Πάντως αυτό που δεν ξέραμε για τις κάρτες και την πατήσαμε ειναι ότι εφόσον γίναμε συνεργάσιμοι στο καταναλωτικό, η χρήση των καρτών ειναι περιορισμένη λέει… Κοινώς δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Και τις ήθελα για κάποιες μικροαγορές. Αν το γνώριζα θα κάναμε και γι αυτές το ίδιο.Μέχρι που σκέφτομαι να μην τις ξαναπληρώσω για το υπόλοιπο τους.

     3. Και ποιος θα τους ελεγξει αφου μια συμμορια ειναι ολοι τους. Θυμασε που σου ειχα πει οτι εκανα καταγγελια στην τραπεζα της ελλαδος για τις μαλακιες τους; Η καταγγελια εγινε το 14 και δεν ειχαν καταδεχθει να απαντησουν το αποτελεσμα της διερευνησης. Αρχες του χρονου τους ξαναενοχλω για να στειλουν την απαντηση και μου στελνουν ενα ανεκδιηγητο οτι βαση των διαταξεων ταδε εγινε διερευνηση!!!! οπως το γραφω.

     4. οι καρτες ειναι στο ονομά μου και ειναι χωρις προσημιωση χωρις τιποτα
      το στεγαστικο ειναι 50-50, χρεη εχω μονο εγω, το στεγαστικο το εχουμε πισω περιπου 5-6 μηνες αλλά λεφτα βαζουμε όταν υπάρχουν, για τις κάρτες δεν υπάρχουν, οπότε η γυναίκα μου μπορεί να χαρακτηριστή συνεργάσιμη και εγώ όχι, το θέμα είναι αν και με τι δικαιολογία θα μπορέσει η τράπεζα να βγάλει μη συνεργάσιμη την γυναίκα μου, και αν δεν μπορέσει τι τύχη μπορεί να έχει η όλη ιστορία, έκανα και πρόταση στην αλφαβανκ για κούρεμα και πληρωμή σε διάρκεια 1 έτους, τους είπα ότι μπορώ να τους δώσω περίπου 1800-2000 ευρο μέσα σε ένα χρόνο , εκεί χρωστάω 8000+τόκους 3 ετων, άμα δεχτούν τουλάχιστον θα φύγει ο ένας εχθρός από τη μέση, προχωράμε στα τυφλά με βάρκα την ελπίδα

 12. Τέλος πάντων, για να το κλείσουμε αυτό με τον «μη συνεργάσιμο».

  Εγώ θεωρώ ότι όλο αυτό είναι μια απάτη ένα πυροτέχνημα και από κει και πέρα, συνεργάσιμος ή μη, όποτε πάει κάποιος στην τράπεζα και ζητήσει ρύθμιση θα του την κάνουν.
  Το θέμα είναι κατά πόσο η ρύθμιση που προτείνει η τράπεζα είναι βιώσιμη ή αν μετά από 2-3 μήνες ξανασκάσει.

  1. Αγαπητέ begar, υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από τις επιστολές αυτές. Όλες οι παλιές συμβάσεις ειδικά πιστωτικών καρτών περιέχουν παράνομους όρους που σε ενδεχόμενη έκδοση Διαταγής Πληρωμής θα οδηγούσαν σε ακύρωση μέσω Ανακοπής. Ένας λόγος που θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες (συνεργάσιμοι και κουραφέξαλα) είναι για να πάνε να υπογράψουν νέες συμβάσεις όπου δυστυχώς κάνοντας το παγιδεύονται και παραιτούνται από δικαιώματα και δίνουν συγχωροχάρτι στις Τράπεζες για τις παρανομίες τους. Πρόσφατα κέρδισα μια προσωπική μου υπόθεση κατά της Alpha Bank σε Διαταγή πληρωμής για οφειλή 8.000 ευρώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάποιος έχει παλιές πιστωτικές σίγουρα περιέχουν παράνομους όρους και να μην υπογράψει τίποτα καινούργιο. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει την οικονομική δυνατότητα να το κυνηγήσει δικαστικά. Το λέω αυτό γιατί η όλη υπόθεση έχει πάει γύρω στα 1000 ευρώ και δεν έχω ξεμπερδέψει ακόμα.

 13. Καλημέρα. Μια ερώτηση: Έκανα πριν 2 χρόνια ρύθμιση πιστωτικής στην Alpha Bank, ποσού γύρω στα 9000-10000€. Πλήρωνα κανονικά τις δόσεις μέχρι πριν κάποιους μήνες, και έχει μαζευτεί μια καθυστέρηση ύψους ~1000€. Είμαι άνεργη και στο καταναλωτικό αυτό δάνειο, εγγυήτρια είναι η μητέρα μου, που παίρνει μια σύνταξη κοντά στα 1000€, και ζούμε 3 άνθρωποι, μαζί με τον αδερφό μου, κι αυτός άνεργος. Μόνο περιουσιακό μου στοιχείο, το 37.5% ενός διαμερίσματος (εξ αδιαιρέτου στους 3 μας) που είναι και μοναδική κατοικία. Εδώ και ένα χρόνο έχω σοβαρό αυτοάνοσο του συνδετικού ιστού, και δεν διαθέτουμε το ποσό που χρειάζεται για τα έξοδα για εισαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Σήμερα μου ήρθε η επιστολή από την τράπεζα για να προσκομίσω τα δικαιολογητικά του Κώδιδα Δεοντολογίας, αλλιώς θα με χαρακτηρίσουν “μη συνεργάσιμο δανειολήπτη”. Το ερώτημα είναι, να αγνοήσω με βάση τα δεδομένα μου την επιστολή ή να αρχίσω να τρέχω και προς τα πού; Ευχαριστώ.

  1. Από την Alpha προσφατα μου εδωσαν ένα χρόνο περίοδο χάριτος λόγω ανεργίας, για μικρότερο ποσό βέβαια, και μετά τον έναν χρόνο, όσες περισσότερες δόσεις γινόταν.Μια συζήτηση μαζι τους δεν βλαπτει. Για να ηρεμήσεις εσύ το κυριότερο.

    1. Το δικό μου ειναι καταναλωτικό της πρωην Citibank οπότε είναι λίγο μπερδεμένο. Ότι θα το πληρώσω ακριβότερα ειναι δεδομένο, αλλα ήθελα να κερδίσω χρόνο μέχρι να δω τι θα κάνω γιατί ούτε εμενα μου περίσσευαν χρήματα για Κατσέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *