Εξοργισμένοι οι τραπεζίτες για το πώς θα γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών!

Οι τραπεζίτες φαίνεται να είχαν πάρει τη δέσμευση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους μετά το PSI, θα γίνει με κοινές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου.

Ήθελαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών τους και μετά τα δις ευρώ που θα βάλουν στα ταμεία τους μετά το PSI. Παράλληλα, διασφάλιζαν και τις θέσεις του, αφού οι διοικήσεις δεν θα άλλαζαν.

Τώρα, βλέπουν ότι τους τα γυρνάνε και τους λένε ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις θα γίνουν με κοινές μετοχές μεν, αλλά με δικαίωμα ψήφου.

Αυτό συνεπάγεται ότι ο βασικός μέτοχος που θα είναι το κράτος (αφού το δημόσιο θα πάρει τα 30 δις από τον EFSF για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση) θα έχει δικαίωμα ψήφου, άρα και στη λήψη αποφάσεων. Εν μια νυκτί λοιπόν, θα μπορεί το δημόσιο να αλλάξει διοικήσεις, ακόμα και να θέσει δικούς της όρους για τις κινήσεις των τραπεζών.

Η διαφορά κοινών μετοχών άνευ ή με ψήφου είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών, κάτι που δεν θέλουν με τίποτα οι Έλληνες τραπεζίτες. Αφού έφτασαν τόσο κοντά στην πηγή να πάρουν δις ευρώ «από το πουθενά», να μην το κάνουν και χωρίς να τους ελέγξει κανείς;

Αλήθεια, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να τους βάλει φρένο;

olympia.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Εξοργισμένοι οι τραπεζίτες για το πώς θα γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών!”

  1. Αρχίσανε τα όργανα! Το παιχνίδι ξεγυμνώθηκε ΚΑΙ χοντραίνει …. Ποντάρετε τώρα που γυρίζει!

    ΤΡΑΠΕΖΕΣ ή ΚΡΑΤΟΣ?

    Θα τα φάνε ΠΑΛΙ οι τραπεζίτες ή το Κράτος θα μας τα χαρίσει (για να επανέλθει)?

    Ιδού το ερώτημα ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *