Ελέγχους «made in USA» θεσπίζει με τροπολογία το ΥΠΟΙΚ

Κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει έλεγχο ακόμη και των δαπανών για… κοσμήματα.
Αμερικανοποιείται πλήρως ο φορολογικός έλεγχος για τον προσδιορισμό του εισοδήματος κάθε φορολογούμενου…

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών εισάγει στην ελληνική φορολογική νομοθεσία καθιερωμένες διεθνώς πρακτικές ελέγχου μέσω των οποίων γίνεται έμμεσος προσδιορισμός του εισοδήματος του φορολογούμενου. Μάλιστα, με την τροπολογία ορίζεται πλέον ότι οι τεχνικές αυτές, δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όλους τους φορολογούμενους (πχ. Μισθωτούς, εισοδηματίες κ.α.)

Στη σχετική διάταξη ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το εισόδημα μπορεί να προσδιοριστεί με βάση τη ρευστότητα του φορολογούμενου, την καθαρή θέση του (συνολική αξία περιουσίας) και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών του σε μετρητά.

Με άλλα λόγια, οι ελεγκτές θα μπορούν να αξιολογούν με βάση τον τρόπο ζωής (πχ. Πολυτελή διαβίωση), το ύψος των καταθέσεων και τη συνολική περιουσία του φορολογούμενου να εκτιμούν και το ύψος του εισοδήματός του. Σημειώνεται ότι η παραπάνω είναι μία τεχνική την οποία εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες η αμερικανική φορολογική υπηρεσία (IRS).

Με βάση τους παραπάνω ελέγχους δεν θα προσδιορίζεται μόνο το ύψος του επιπλέον φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα που προσδιορίζονται με τον έλεγχο αλλά και τυχόν άλλες φορολογίες (πχ έκτακτη εισφορά κλπ).

planet-greece.blogspot.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ελέγχους «made in USA» θεσπίζει με τροπολογία το ΥΠΟΙΚ”

  1. Πολυτελής διαβίωση: μια ρεβιταλίφτ, 40 σακκουλάκια τσιπς, ένα βερνίκι νυχιών, καμμιά 10ριά σοκολάτες, 6-7 παγωτά, 130 πακέτα μακαρόνια, 25 κουτιά πελτέ, 6 αφρόλουτρα, 5 σαμπουάν, 13 βαφές, 5 πακέτα ρύζι, 3 κιλά φασόλια, 2 φακές, 2 ρεβύθια, και πράσσα, πολλά πράσσα.
    Α ρε νούμερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *