Δικαστική απόφαση-βόμβα λέει ‘ΟΧΙ’ σε πλειστηριασμούς από Τράπεζες

«Στοπ» σε πλειστηριασμούς από τις Τράπεζες βάζει απόφαση του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου που αποκαλύπτει το ereportaz. Πρόκειται για απόφαση σύμφωνα με την οποία σε γυναίκα (σσ είναι υπεύθυνη συνταξιούχων Ναυπάκτου της «Ταυτότητα Δανειοληπτών») η οποία είχε συνολικές οφειλές 24.039,98 ΕΥΡΩ ορίζεται η καταβολή 350 ΕΥΡΩ μηνιαίως επί μία πενταετία.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ΔΕΝ μπαίνουν οι τράπεζες σε διαδικασία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της που αφορά:

α)το δικαίωμα επικαρπίας ενός διαμερίσματος πρώτου ορόφου 107 τμ. και
β) το δικαίωμα ανέγερσης του διαμερίσματος του δεύτερου μελλοντικού ορόφου 49 τμ που βρίσκονται κτισμένη σε οικοδομή επί οικοπέδου 120 τμ στα νέα Λιόσια Αττικής.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρόκειται να προσκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον , ενόψει της κρίσης στην αγορά ακινήτων λόγω της επιβολής πρόσθετων φόρων και λόγω του είδους του δικαιώματος της επικαρπίας, ούτε να αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα για την ικανοποίηση των πιστωτριών , λαμβανομένων υπόψη και των εξόδων της διαδικασίας εκποίησης (αμοιβή εκκαθαριστή, έξοδα δημοσιεύσεως κλπ).

IMG_9874Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκης, πρόεδρος της καταναλωτικής οργάνωσης “Ταυτότητα Δανειοληπτών” και του πολιτικού φορέα των Δανειοληπτών «Ταυτότητα forum», δηλώνει ότι είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό δικαστήριο με απόφαση του δέχεται την ΑΔΥΝΑΜΙΑ των τραπεζών να εκπλειστηριάσουν ακίνητα λόγω της πρόσθετης επιβολής φορολογίας στα ακίνητα των Δανειοληπτών που κάνουν τους υποψήφιους αγοραστές να μην θέλουν να τα αγοράσουν.

www.ereportaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *