Δικαστική απόφαση «βόμβα» για τον ΟΑΕΕ δικαιώνει ανασφάλιστους ελευθερους επαγγελματίες!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΕΕ στην Πάτρα, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο δικηγόρος Γιάννης Κρινίδης, εκπροσωπώντας 96 ελεύθερους επαγγελματίες από την Κάτω Αχαΐα και την Πάτρα.

Η μήνυση υποβλήθηκε, καθώς ο αναπληρωτής προϊστάμενος του ΟΑΕΕ αρνείτο να εφαρμόσει δικαστική απόφαση, με την οποία ο ασφαλιστικός φορέας υποχρεώνεται να θεωρήσει, για το τρέχον έτος, τα βιβλιάρια ασθενείας των 96 ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ενημερότητα λόγω οφειλών.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση αυτού του είδους, και όπως είναι αναμενόμενο, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στις τάξεις των φορέων εκπροσώπησης των ελευθεροεπαγγελματιών (ΟΕΒΕΣΝΑ, ΓΣΕΒΕΕ), καθώς υπολογίζεται ότι 450.000 έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες, βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, λόγω οφειλών προς το ταμείο τους.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Δικαστική απόφαση «βόμβα» για τον ΟΑΕΕ δικαιώνει ανασφάλιστους ελευθερους επαγγελματίες!”

  1. μπράβο… δεν μπορεί άνθρωποι που πληρώναν επί 20 χρόνια ΟΑΕΕ και 2-3 χρόνια που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν… να μην μπορούν ούτε στο Νοσοκομείο να πάνε…
    αυτοί που έχουν πρόνοια και και όλα είναι τζάμπα ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *