Αφορολόγητο τέλος και νέες κλίμακες στη φορολόγηση – Πλήρης ανατροπή στα φορολογικά

– Τρία σενάρια για την κατάργηση του αφορολόγητου
– Ποιες θα είναι οι νέες κλίμακες ανάλογα με το εισόδημα
– Πάλι στο στόχαστρο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Όλα φαίνεται πως έχουν μπει στην τελική ευθεία για την πλήρη ανατροπή (για μια ακόμη φορά) στο φορολογικό. Μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που διπλασίασε εφέτος τους φόρους για όλους όλα δείχνουν πως έρχεται η ώρα για την πλήρη κατάργηση και του αφορολόγητου με σκοπό να πεισθεί η τρόικα ότι το κράτος μπορεί να βρει άλλα δύο με τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τα τέσσερα που δεν αποδέχεται μέσω των περικοπών.

Τα εύκολα θύματα θα είναι και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα.

Τρία είναι τα σενάρια τώρα για το ποιοι θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Το πρώτο λέει πως θα καταργηθεί για όλους το αφορολόγητο και έτσι ουσιαστικά θα διπλασιαστεί ο φόρος για πολίτες με εισοδήματα από 10.000 μέχρι και 16.000 ευρώ που είναι και η πλειοψηφία νέων εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Το δεύτερο σενάριο λέει πως το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα παραμείνει για τους συνταξιούχους, ενώ το τρίτο σενάριο προβλέπει κατάργηση του αφορολόγητου μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι και η πλέον… ύποπτη ομάδα για φοροδιαφυγή.

Η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ μαζί με μια ακόμη την οποία επίσης μελετά το οικονομικό επιτελείο.

Την αλλαγή στις κλίμακες φορολόγησης.

Ουσιαστικά οι κλίμακες θα γίνουν τέσσερις και οι πολίτες με εισοδήματα ως 22.000 θα φορολογούνται με 18%, το ποσοστό θα ανεβαίνει στο 35% για όσους έχουν εισοδήματα ως 45.000 και στο 40% για τα εισοδήματα ως 100.000 ευρώ. Η κλίμακα θα ανεβαίνει στο 45% για τα εισοδήματα πάνω από τις 100.000 ευρώ.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *