ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εξαιρούν τις αποδείξεις των super markets και λοιπών καταστημάτων.

Οι άνθρωποι μας περνούν για τελείως “μπαγλαμάδες” δεν εξηγείται διαφορετικά. Καταργούν το αφορολόγητο και ταυτόχρονα αφαιρούν στην ουσία και όλες τις αποδείξεις εξόδων που μείωναν το φόρο.

Το έχουμε πει πολλές φορές. Ούτε πάταξη της φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε δίκαιη φορολόγηση, όσο το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τον Έλληνα φορολογούμενο ως «οιονεί» φοροκλέπτη, ενώ από το άλλο μέρος αφήνει έξω από τη φορολόγηση τη δική του άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να μετατρέψει τους Έλληνες σε «κυνηγούς» αλλήλων για να αποφύγουν την τιμωρία από το κράτος ολίγων ευρώ.

Πληροφορούμαστε λοιπόν σήμερα από την διαδικτυακή εφημερίδα ethnos.gr ότι ως αντιστάθμισμα για την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου, οι νέοι φωστήρες της τρικολόρε συγκυβέρνησης, σκοπεύουν να εισάγουν ένα σύστημα απαλλαγής κατά 100% των αποδείξεων. Μέχρις εδώ πάμε καλά. Όμως αμέσως πιο κάτω διαβάζουμε ότι από εδώ και πέρα θα μειωθούν πλέον οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν.

Έτσι, θα εκπίπτουν μόνο οι αποδείξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (π.χ. αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.λ.π.) και των καταστημάτων εστίασης (προφανώς όλοι αυτοί θεωρούνται φοροκλέπτες), ενώ δεν θα εκπίπτουν οι αποδείξεις των super markets και των λοιπών καταστημάτων (π.χ. ένδυσης, υπόδησης κ.λ.π.) και φυσικά οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή τι κάνει η συγκυβέρνηση των «κόκκινων γραμμών» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη; Θα φορολογεί από το πρώτο ευρώ τον εξαθλιωμένο Έλληνα και ταυτόχρονα θα εξαιρεί έναν τεράστιο αριθμό αποδείξεων που αφορούν την καθημερινή μας επιβίωση. Προφανώς οι φωστήρες που σκέφτηκαν αυτά τα πράγματα, αν δεν είναι ανεγκέφαλοι, τότε επιδιώκουν ωμά να μας ξεπατώσουν.

Εμείς θα κάνουμε μια απλή σκέψη που προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τους φωστήρες της κυβέρνησης. Τι θα συμβεί άραγε στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία απόδειξη και εκείνος του αντιπροτείνει να μην του δώσει και έτσι να μην πληρώσει τον ΦΠΑ; Απλά ο πολίτης θα προτιμήσει να μην πληρώσει ΦΠΑ και να μην πάρει απόδειξη γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχει εισοδηματική απώλεια αφού ο ΦΠΑ που θα καταβάλει θα είναι μεγαλύτερος από τον συντελεστή φορολόγησης στα πρώτα κλιμάκια.

Άντε δώσαμε τώρα ιδέα στους φωστήρες να βάλουν ως συντελεστές φορολόγησης από το πρώτο ευρώ πάνω από 23%!!! Αλλά και πάλι ο πολίτης θα προτιμήσει να τα έχει στα καλά με τον επαγγελματία που τον εξυπηρετεί από το να κερδίσει 1,2,3%, δηλαδή ψιχία.

Μόνο όταν το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να αντιμετωπίσει τους πολίτες ως οικονομικές μονάδες όπως και τις εταιρίες και να εκπίπτουν όλα τα έξοδά τους, ως έξοδα ζωής, μόνο τότε δεν πρόκειται να διαφύγει ούτε ευρώ φόρου, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογικοί συντελεστές θα πέσουν πάρα πολύ χαμηλά λόγω της μη απώλειας φόρων.

Αυτό όμως, αν και το γνωρίζει, δεν το θέλει το πολιτικό σύστημα, γιατί έτσι θα φορολογηθεί πλήρως και αναλογικά και η άρχουσα ελίτ!!!

hassapis-peter.blogspot.gr

5 σχόλια σχετικά με το “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εξαιρούν τις αποδείξεις των super markets και λοιπών καταστημάτων.”

  1. Έχουν χάσει τη μπάλα. Σαν να μας λένε δηλαδή να μη ζητάμε απόδειξη από καταστήματα ρούχων, ενδυμάτων κλπ. δεν πάνε καλά. Έτσι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή!

  2. Κι εγώ λοιπόν θα ψωνίζω τα πάντα απο όσα μικρομάγαζα της γειτονιας θα μου κάνουν έκπτωση χωρίς απόδειξη!! Και εκείνοι θα βοηθηθούν αλλα και εγώ!

  3. Μια ξεφτιλισμένη παλιοχώρα.
    Λοιπόν κιλά έχασα απο αγχος και στεναχώρια, σπυριά βγάζω σαν απο γιγαντες κουνούπια(ψυχοσωματικό), και την απόφαση την πήρα: Δεν δίνω δεκάρα για κανέναν. 

  4. Δεν σας είπα και το άλλο. Αν συγκεντρώσεις 1.700 αποδείξεις αντί να πληρώσεις φόρο 500 ευρώ για ένα εισόδημα 20.000 λέει, θα πληρώνεις 0(μηδέν) ευρώ αλλά θα έχεις καταβάλει 391 ευρώ σε ΦΠΑ. Δηλαδή θα έχεις ένα όφελος 113 ευρώ στην εκκαθάριση της δήλωσης. Και λέω εγώ τώρα, γιατί να πάρω απόδειξη και να πληρώσω το ΦΠΑ περιμένοντας από ένα ανύπαρκτο κράτος μια επιστροφή που μπορεί να γίνει εάν γίνει και εάν υπάρχουμε μετά από ένα χρόνο και βάλε έχοντας βγάλει από τη τσέπη μας 391 ευρώ σε ΦΠΑ για όλο αυτό το διάστημα?!!!! Πόσο ηλίθια είναι τα μυαλά που σκέφτονται αυτές τις αρλούμπες!!!

  5. Aν αυτο λεγεται κρατικος σχεδιασμος οικονομικης πολιτικης ……. τοτε μιλαμε για πολλα ναρκωτικα.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *