«Αμφίβολη η πληρωμή των συντάξεων μετά το Νοέμβρη»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα αποθεματικά των Ταμείων

Αμφίβολη χαρακτηρίζει μετά το Νοέμβριο την καταβολή των συντάξεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο από δημοσιεύματα και κυβερνητικές δηλώσεις προκύπτει ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο έχουν πάρει ως και το 85% της κρατικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ έχει απορροφήσει 82,5%, ο ΟΓΑ 85%, το ΤΑΠ-ΟΤΕ 80,6%, το ΝΑΤ 76%, ο ΟΑΕΕ 70,8%, και απομένουν προς ανάληψη μόλις 240 εκατ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Με δεδομένο ότι α)η ύφεση αγγίζει δυσθεώρητα βάθη για τέταρτη συνεχή χρονιά, β)ο 1 στους 3 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, γ)η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή αγγίζουν τα 6 δις ευρώ κατ’έτος, δ)η αύξηση της ανεργίας κατά μία μονάδα σημαίνει απώλεια εσόδων 450 εκατ. ευρώ και ε)το 45% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, ενώ από τους παλαιούς οφειλέτες ένα ελάχιστο ποσοστό έχει ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος ρωτάει τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών:

-Πώς θα καλυφθεί πλήρως η χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και με ποιο τρόπο θα εγγυηθούν την καταβολή των συντάξεων κατά τους επόμενους μήνες;

-Πώς θα καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα»;

-Ποια είναι η αναλυτική κατάσταση των αποθεματικών ανά Ασφαλιστικό Ταμείο στους κλάδους κύριας σύνταξης, περίθαλψης και πρόνοιας.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *