Άλλα λέει ο Αβραμόπουλος κι άλλα ο Ρέππας για τις απολύσεις στις ΕΔ!

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για φαρσοκωμωδία.

Κρίνονται όμως ζωές ανθρώπων και οικογενειών,γι΄ αυτό μόνο ως τραγωδία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

Το Σάββατο ,από το ΥΕΘΑ κορυφαίοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση, θέμα απολύσεων στις ΕΔ δεν υπάρχει.

”Μας ζήτησαν παράλογα πράγματα”,ήταν η φράση πηγής από το ΥΕΘΑ,η οποία όμως έκανε σαφές ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.Προς το παρόν τουλάχιστον,γιατί με την τρόϊκα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα.

Από χθες όμως πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγαν ότι στις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπάλλήλων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου ,περιλαμβάνονται άπαντες.Άρα και ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας.

Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία (άρα και αυτά που αφορούν ένστολους και εκπαιδευτικούς), τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρ. 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *