Φόβοι για κατασχέσεις μισθών από τις τράπεζες!

Ένας αγώνας δρόμου με παρασκήνιο που φέρνει ως διακύβευμα την αποφυγή των κατασχέσεων μισθών από τις τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών και με την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου να επιτείνει το θρίλερ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Εργασίας, η διαπραγμάτευση της Κομισιόν για τις βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη (κυρίως ως προς την αύξηση του ποσού που δεν μπορεί να κατασχεθεί σε περιπτώσεις χρέους) έχει ουσιαστικά τελεσφορήσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά τεχνικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έτσι, η ρύθμιση προφανώς περνά στην ευθύνη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές. Στην ίδια λογική, όπως πληροφορείται το protothema.gr, εντάσσεται η παράταση που δόθηκε στην εφαρμογή της ρύθμισης για υποχρεωτική ταυτόχρονη καταβολή από τους εργοδότες τόσο των αασφαλιστικών εισφορών όσο και των αποδοχών που αναλογούν στους εργαζόμενους.

Η ρύθμιση, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και εντάσσεται στη λογική της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και η Αθήνα ελπίζει μέχρι τότε να έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις βελτιώσεις του νόμου Κατσέλη, με τις οποίες φέρεται, κατά την ίδια πληροφορόρηση, να συμφωνούν πλέον και οι δανειστές.

Αλλιώς, είναι προφανές το ενδεχόμενο οι τράπεζες να προβαίνουν σε κατασχέσεις μισθών από εργαζόμενους που τους οφείλουν δάνεια…

www.protothema.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Φόβοι για κατασχέσεις μισθών από τις τράπεζες!”

 1. Και ακόμα προφανέστερο ότι σε περίπτωση που επιτραπεί η κατάσχεση μισθών από τις τράπεζες, θα αρχίσουμε καθημερινά να βλέπουμε καμένα υποκαταστήματα τραπεζών.

 2. Η κατάσχεση μισθού έτσι κι αλλιώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και λίγες φορές είναι που οι τράπεζες παραβαίνουν αυτο τον κανόνα. Εξάλλου ηδη η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είτε χρωστά είτε όχι, απο τις τράπεζες πάιρνει μισθούς και συντάξεις. Αν είχαν οι τράπεζες τη δυνατότητα θα έκαναν μαζικά παρακρατήσεις μισθών. Πουθενά δέν βλέπουμε να συζητείται να τους δοθεί τέτοια δυνατότητα. Απλά με τις νέες ρυθμίσεις συζητάνε να δοθεί η δυνατότητα ενός λογαριασμού που να μήν καταάσχεται για να μήν αναγκαζόμαστε να τραβάμε το μισθό μας ολοκληρο την πρωτη μέρα απο το ΑΤΜ! Και αυτό γιατί ο μισθός προστατευεται μονο για την ημέρα κατάθεσής του και την επόμενη εργάσιμη. Κοινώς θέλουν να μας πείσουν να μήν φυλάμε λεφτά σε συρτάρια και σεντούκια αλλα στην τράπεζα. Φυσικό βέβαια είναι να φοβούνται όλοι το ενδεχόμενο κατασχέσεων (κι εγώ μαζί) ανεξάρτητα απο την οποια νομοθεσία μας προστατευει τώρα ή στο μέλλον γιατι ετσι κι αλλιως ζούμε σε μια χώρα-μπάχαλο που η παρανομία βασιλέυει, πόσο μάλλον απο τις τρισάθλιες ελληνικές τράπεζες. Εγώ ανησυχώ πως και να προστατευονται τα λεφτα απο το νόμο ειτε 1500 έιτε 2000 ευρώ, πάλι οι τράπεζες θα τσιμπολογάνε ποσά. Θα έχουμε όμως και εμείς ένα πιό ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για να τις γ@@@σουμε!!!

 3. Λοιπόν…..στο διαδίκτυο έχει γίνει της μουρλής με αυτό το θέμα! Πάλι δούλεψε το χαλασμένο τηλέφωνο! Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ανέφερε πολύ σωστα στο κείμενο για “αυξηση του ποσού που ΔΕΝ θα κατάσχεται”. Καποιος ΗΛΙΘΙΟΣ αρθρογράφος σε κάποιο άλλο site  παρέλειψε αυτο το “ΔΕΝ” και τώρα όλοι θα τρελαίνονται και αναμεταδίδουν οτι θα κατάσχουν τους μισθούς οι τράπεζες!!!  http://atithaso.blogspot.com/2012/04/blog-post_2752.html

  http://www.dealnews.gr/oikonomia/item/44450-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82 

   

 4. απορια. Η κατάσχεση μισθών αφορά ΚΑΙ χρεη προς ιδιωτικές τραπεζες ή μονο οφειλόμενα προς το κράτος? κι αν αφορά και χρεη προς τραπεζες, η κατάσχεση μπορεί να γίνει μόνο απο λογαριασμό που διατηρεί ο οφειλέτης στην εν λογω δανείστρια τράπεζα ή σε οιαδήποτε άλλη?

  1. Εκτιμώ ότι για να σου κατασχέσει λεφτά που βρίσκονται σε άλλη τράπεζα, θέλει να κάνει την ίδια διαδικασία, όπως και στην κατάσχεση ακινήτου, πλην τη φάση του πλειστηριασμού. Δηλ διαταγή πληρωμής, παρέλευση προθεσμιών ανακοπής κλπ

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *