Φορομπλόκο και στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Τελευταία ενημέρωση την 14 Δεκ 2011 — 09:23

ληρώστε πρώτα όσα χρωστάτε και μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε μεταβίβαση των ακινήτων σας λέει το υπουργείο Οικονομικών που προχωρά σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου 3943/2011.

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη δίνονται οδηγίες στις εφορίες και τα τελωνεία κατά την έκδοση βεβαιώσεων οφειλής για τη μεταβίβαση ακινήτου σύμφωνα με τις οποίες από το προϊόν του τιμήματος εξοφλούνται πλήρως οι βεβαιωμένες οφειλές.

Μάλιστα ακόμα και αυτές οι βεβαιώσεις οφειλής εκδίδονται εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας.

Οι βεβαιώσεις οφειλής επισυνάπτονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης αντί του αποδεικτικού ενημερότητας και ο συμβολαιογράφος που συντάσσει τη σχετική πράξη μεταβίβασης οφείλει να αποδώσει τα αναγραφόμενα στις βεβαιώσεις ποσά οφειλής, επιμεριστικά στις εκδούσες τη βεβαίωση υπηρεσίες (εφορίες ή τελωνεία) εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.