Φερχόιγκεν: Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ένα έθνος σαν να αποτελείται από εγκληματίες

Ο πρώην επίτροπος της ΕΕ, Γκίντερ Φερχόιγκεν, υπεραμύνθηκε της Ελλάδας μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας πως η χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να αποτελείται από εγκληματίες.

Μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό SWR της γερμανικής πόλης Μπάντεν-Μπάντεν, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος υπηρέτησε ως Ευρωπαίος επίτροπος από το 1999 ως το 2010, κάλεσε τους συμπατριώτες του Γερμανούς να κατεβάσουν τους τόνους στις επικρίσεις τους για την Ελλάδα, την οποία επικρίνουν επειδή δεν πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Το ένστικτό μου μού λέει πως δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ένα έθνος σαν να αποτελείται από εγκληματίες και πως το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί η Ελλάδα» δήλωσε. «Με εξοργίζει ο τόνος στον οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και το ελληνικό πακέτο. Έχω το αίσθημα ότι ο πυροσβέστης ολισθαίνει στον ρόλο αυτού που τροφοδοτεί τη φωτιά».

«Πρέπει να αλλάξουμε κάτι στο μυαλό μας, το να φανταζόμαστε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε για μια τιμωρητική εκστρατεία εναντίον των Ελλήνων» δήλωσε ο Φερχόιγκεν αναφερόμενος στην αυξανόμενη γερμανική, ολλανδική και φινλανδική ανυπομονησία για τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας.

www.greekmoney.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Φερχόιγκεν: Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ένα έθνος σαν να αποτελείται από εγκληματίες”

  1. Μην μπερδευόμαστε δεν αντιμετωπίζουν το Έθνος αντιμετωπίζουν όσους ασκούν εξουσία σε αυτό το έθνος σαν εγκληματίες ο λαός χαίρει εκτίμηση για τη στάση που κρατάει. Βέβαια δίνει την λανθασμένη εντύπωση του κοιμισμένου και μπερδεύει λίγο αλλά αλλά όταν έρθει η ώρα θα πράξει το καθήκον του όπως έκανε πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *