Υπερχρεωμένα δύο στα τρία νοικοκυριά

Στο 65% έχουν εκτοξευθεί τα νοικοκυριά που έχουν φθάσει στο «κόκκινο» λόγω της υπερχρέωσης από τραπεζικά δάνεια – Πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%

Αυξάνεται ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Στελέχη της Γραμματείας υποστηρίζουν ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πριν από 2,5 χρόνια ήταν στο 10%, ενώ σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.

Ακόμη, εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο κίνδυνος κατασχέσεων.

Εκφράζουν, επίσης, φόβους για πιθανή απόσυρση του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ( 3869/2010) και αναφέρουν ότι έχει ήδη καταργηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός οφειλετών με τις τράπεζες, ενώ των ευνοϊκών ρυθμίσεων εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό.

Σημειώνεται πως η Γραμματεία Καταναλωτή της ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει αύριο το μεσημέρι, για το θέμα αυτό, συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *