Σε στάση πληρωμών προχωρούν 4 στις 10 επιχειρήσεις

Με τα πιο μελανά χρώματα θα περιγράφει η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σε έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά ευρήματα της έρευνας, μέρος της οποίας σας παρουσιάζει το real.gr περίπου 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η πτώση του τζίρου στην αγορά ξερνάει το 35% με μόνο το 15% με 20% των επιχειρήσεων να παρουσιάζουν κέρδη.

Επίσης, την δεινή θέση που έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ένας στους τρεις επιχειρηματίες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, αδυνατώντας να πληρώσουν πάγιες δαπάνες, όπως ενοίκια και λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ Επίσης, το 73,5% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών χρησιμοποιεί τις καταθέσεις του για να καλύψει προσωπικές ανάγκες, με το 57% των ερωτηθέντων να είναι υπέρ ενός σταθερού πολιτικού κλίματος και μόνο το 17% επιθυμούν εκλογές.

Επίσης, μέσα από την έρευνα καταγράφονται και τα χιλιάδες λουκέτα σε καταστήματα τόσο στην Αθήνα, όσο και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

«Πάτωσαν» οι εκπτώσεις

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις, οι οποίες τελειώνουν στα τέλη του μήνα, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους εμπόρους, οι οποίοι έχασαν και την ύστατη ευκαιρία να αναθερμάνουν τα ταμεία τους, μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικής αγοραστικής δύναμης.

Παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν μάλιστα, ότι το προσεχές διάστημα εκατοντάδες ακόμη καταστήματα αναμένεται να κατεβάσουν ρολά, δημιουργώντας μια νέα στρατιά ανέργων.

www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *