Παράταση για τα αυθαίρετα μέχρι 30 Ιουνίου

Για τέσσερις μήνες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, παρατείνεται η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Η προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαίρετων έληγε στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα, η κυβέρνηση αποφασίσε να παρατείνει τη διαδικασία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας 259.748 αιτήσεις και έχουν εισπραχθεί 315.504.021 ευρώ.

5 σχόλια σχετικά με το “Παράταση για τα αυθαίρετα μέχρι 30 Ιουνίου”

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ:

  Από ασφαλείς πληροφορίες που έχω, οι τράπεζες πριν στοχοποιήσουν ακίνητο για κατάσχεση, ψάχνουν να δουν αν έχει αυθαιρεσίες.

  Τα τακτοποιημένα προτιμούνται γιατί πουλιούνται ευκολότερα (λέμε τώρα).

  Όσα έχουν πολεοδομικές αυθαιρεσίες, αποφεύγονται σε πρώτη φάση, γιατί έχει σημαντικό πρόσθετο κόστος η τακτοποίησή τους.

  Αυτά από μηχανικούς, που ασχολούνται με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.

  1. Και για αυτό, ως κάτοχος αυθαιρέτου, και μετά από συνομιλία και με εκποιζω, δεν το τακτοποιώ όπως είπα.

   1. rogue,

    ο begar τα λέει σωστά πιό πάνω. Να προσθέσω ότι και αυτό το κόλπο με τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων συνεπικουρείται από τις τράπεζες για να τσιμπήσουν κάνα ακίνητο παραπάνω από τη φτωχολογιά. Επίσης, στα αυθάιρετα ΔΕΝ μπορούν να γίνουν μεταβιβάσεις στα υποθηκοφυλακία, άρα ΟΧΙ και προσημειώσεις! Κάνε μία χειρόγραφη διαθήκη ότι το αφήνεις στα παιδιά σου, και η μεταβίβαση θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα … όταν έρθει η ώρα, μακριά από εμάς!

     1. Απλά παρουσίασα μερικά πρόσθετα χρήσιμα στοιχεία, για να συνηγωρήσω στο ορθό της απόφασής σου. Δες αυτό με τη διαθήκη, ισχύει …. Είμαι παθών -με αναγκαστικές κατασχέσεις του ΙΚΑ στο μερίδιο του συγχωρεμένου του πατέρα μου- και το έχω ψάξει πολύ! ΔΕΝ τακτοποιώ το αυθαίρετό μου, επίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *