«Μαχαίρι» και στη τσίκνα από τους Βολιώτες – Άδεια μαγαζιά, άδειοι δρόμοι και καταθλιπτικά, προβληματισμένα πρόσωπα

Tσικνοπέμπτη χθες και τίποτα δεν θύμιζε τις εικόνες εκείνες που αντίκριζε κανείς κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τα προηγούμενα χρόνια.Οι δρόμοι γεμάτοι μασκαράδες, που πολλοί από αυτούς έστηναν γλέντι στη μέση του δρόμου, μύριζες σε όλη την πόλη τη “Τσίκνα” του ψημένου κρέατος, αφού ακόμα και στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, οι Βολιώτες ως γνήσιοι γλεντζέδες το τσίκνιζαν.

Στις ψησταριές και στις ταβέρνες δε, δεν έπεφτε καρφίτσα, έπρεπε να κάνει κανείς κράτηση μια εβδομάδα πριν για να τσικνίσει σαν άνθρωπος.Χθες βράδυ, στην Ελλάδα του 2012, στον Βόλο του 2012, το μόνο που αντίκριζε κανείς ήταν άδειους δρόμους, άδεια ή μισοάδεια μαγαζιά αλλά ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που είχαν κόσμο, έστελναν καταθλιπτικά μηνύματα, με τους καταστηματάρχες να σκέφτονται: “Είναι λόγο της ημέρας, αύριο…” και τους καταναλωτές: “Μήπως δεν έπρεπε να βγω; Από που θα πρέπει να τα κόψω τώρα…;”

Οι κερδισμένοι της ημέρας ήταν οι καταστηματάρχες καφέ και ειδικότερα αυτοί που τα καταστήματά τους βρίσκονται πέριξ του Αγίου Νικολάου, όπου επέλεξαν να στήσουν ψησταριά και να το τσικνίσουν στη μέση του δρόμου, κερνώντας τους πελάτες τους, από τους οποίους σχεδόν κανείς δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και έτσι είδαν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν σιγά – σιγά.

Επίσης, κερδισμένοι ήταν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων γρήγορου φαγητού, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις τους, χθες αυξήθηκε πολύ η δουλειά τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι πολλοί Βολιώτες επέλεξαν να τσικνίσουν σπίτι τους, με έναν πιο γρήγορο και φυσικά πιο οικονομικό τρόπο.

Απογοητευμένοι δήλωσαν πάμπολλοι ιδιοκτήτες ταβερνών και ψησταριών στην περιοχή του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ακόμα και αυτοί που είδαν κόσμο στα μαγαζιά τους, τόνιζαν πως άλλες χρονιές “Δεν ήξερα που να τους βάλω, μέσα στο κρύο έβγαζα τραπέζια έξω στο δρόμο. Σήμερα απλά κινηθήκαμε ελάχιστα, από αύριο πάλι άδειο θα είναι το μαγαζί”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ κάποιοι διασκέδαζαν και κάποιοι άλλοι φρόντιζαν για τη διασκέδαση τους, υπήρχαν και αυτοί που φρόντιζαν για την καθαριότητα της πόλης μας, που μπορεί να ήταν μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους τέτοια μέρα, παρόλα αυτά όμως και πέρα από τα προβλήματα, υποδέχτηκαν την απόκρια αισιόδοξα.

Ο λόγος για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που φρόντιζαν για την καθαριότητα της πόλης μας ντυμένοι αποκριάτικα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Μαχαίρι» και στη τσίκνα από τους Βολιώτες – Άδεια μαγαζιά, άδειοι δρόμοι και καταθλιπτικά, προβληματισμένα πρόσωπα”

  1. Νομίζω οτι πέρα της έλλειψης χρημάτων,λείπει και η διάθεση.Για να αγοράσεις στην οικογένεια 5-6 σαντουιτς κοστίζει ακριβότερα απο το να ψήσεις μόνος σου και λείπει και ο χαβαλές.Δεν υπάρχει και η διάθεση παιδιά.Μας κλέψαν τη χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *