Κρήτη: Δανειολήπτρια θα πληρώσει μόνο 5.760 Ευρώ, για χρέος 307.837,24

Συγκίνηση έφερε η υπαρ. 933/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη , και στην οποία απευθύνθηκαν για την ένταξή τους στις διατάξεις του Ν 3869/2010, πρόκειται για ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα ,οι οποίοι ένιωσαν αδυναμία πληρωμής των χρεών τους, καθώς η ανεργία χτύπησε την οικογένεια και η οποία βρήκε την οικονομική στήριξη από τους δικούς τους

Επί του περιεχομένου της υπαρ. 933/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, η οποία αφορά την αίτηση της συζύγου, η οποία εργάστηκε τη τουριστική περίοδο με συνολικό ακαθάριστο ποσό αμοιβής 5.266,50 για δε τους χειμερινούς μήνες επιδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Είναι συνοφειλέτρια με το σύζυγό της με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 307.837,24 ΕΥΡΏ

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει :

1) το 5% ενός ακινήτου (οικοπέδου) 2.123,49 τ.μ Το υπόλοιπο 95% ανήκει στην κυριότητα του συζύγου της.Σ’ αυτό το ακίνητο έχει εγγράψει υποθήκη η μοναδική πιστώτρια Τράπεζα στην οποία είναι συνοφειλέτρια με το σύζυγό της

2) Είναι κάτοχος ενός Ι.Χ που εμπορική αξία του εκτιμάται στα 1000 Ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διαπιστώνοντας την αδυναμία της δανειολήπτριας ως προς την ικανοποίηση των οφειλών αποφάσισε

1)Την καταβολή μηνιαίων δόσεων, επί τετραετίας ,όπου θα καλυφθεί μέρος των οφειλών (120 ΥΡΏ Χ 48 μήνες)5.760 Ευρώ.

2)Διέταξε τον διορισμό εκκαθαριστή εκποίησης για το 5% του εξ αδιαιρέτου αστικού ακινήτου, που η δανειολήπτρια δεν είχε ζητήσει την εξαίρεση από την ρευστοποίηση, αλλά είχε τεθεί στην διάθεση του δικαστηρίου, προκειμένου να ρευστοποιηθεί ικανοποιώντας η μοναδική πιστώτρια.

Τέλος ,επί των παραπάνω η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,όσο και η συνεργάτης δικηγόρος Ηρακλείου η οποία συνέδραμε την δανειολήπτρια δικαστικώς κ.Σταυρακάκη Μαρία, θεωρούν άλλη μια επιτυχία εις όφελος της δανειολήπτριας και της οικογένειας της.

flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *