Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομες ενισχύσεις στα χρυσωρυχεία Χαλκιδικής

Το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα, επειδή το Δημόσιο δεν πήρε πίσω έμμεσες ενισχύσεις που είχαν δοθεί παρανόμως στην εταιρία των χρυσωρυχείων Χαλκιδικής.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι περιουσιακά στοιχεία και γη του Δημοσίου πουλήθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ σε τιμή κατώτερη της αξίας τους και με φοροαπαλλαγή. Αυτό συνιστά ενίσχυση ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά. Προηγουμένως η Κομισιόν είχε ζητήσει να πάρει πίσω το ελληνικό Δημόσιο από την Ελληνικός Χρυσός τις παράνομες επιδοτήσεις 15,3 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα έπρεπε να πληροφορήσει την Επιτροπή σχετικά με τα ληφθέντα ή τα προς λήψη μέτρα και να υποβάλει έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ζητήθηκε επιστροφή της ενίσχυσης. Αντ ‘αυτών άσκησε προσφυγή ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου.

Εν συνεχεία η Κομισιόν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει εντός των προθεσμιών όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της απόφασής της.

Με τη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι μέχρι τις 23 Ιουνίου 2011 η Ελλάδα δεν είχε λάβει κανένα μέτρο εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής και ότι η επίμαχη ενίσχυση, στο σύνολό της, δεν είχε ανακτηθεί.

www.sofokleousin.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομες ενισχύσεις στα χρυσωρυχεία Χαλκιδικής”

  1. Έεεεετσι!

    Εμάς μας έχουν γαμήσει στους φόρους και στους κολλητούς συνεχίζουν να χαρίζουν εκατομμύρια. Οι αληταράδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *