Η φτώχια πνίγει την χώρα μας

Οι δάσκαλοι βγαίνουν ζητιανιά για ένα πιάτο φαγητό για να ταΐσουν τα παιδιά στο σχολείο που πεινάνε, οι άνεργοι αυξάνονται και οι τυχεροί που έχουν ακόμη δουλειά παίρνουν αντίδωρο αντί μισθού και δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν φόρους

Βιώνουμε τα  μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, με περισσότερη φτώχεια και ανέχεια.

Κάθε μήνα προστίθενται 20.000 άνθρωποι στη μαύρη λίστα της ανεργίας! Οι δε απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 315.386 άτομα και διαμορφώθηκε σε 4.051.109 άτομα. Πλέον, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός είναι μακράν λιγότερος, αφού φτάνει τα ε 4.440.050 άτομα.

Ήδη κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας έχει μείνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Οι προβλέψεις της ΔΟΕ είναι αποκαρδιωτικές.

Περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτερος μισθός των 751,39 ευρώ (σύμβαση της ΓΣΕΕ) μετά την παρακράτηση φόρων, οδηγεί πολλούς εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.

Επίσης, τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν στα όρια της ανέχειας πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά τις εκτιμήσεις της ΔΟΕ.

Εντωμεταξύ η φτώχια μας έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ καθώς καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα των ελλήνων.

Και όλα αυτά γιατί η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στη φτώχεια. Το ίδιο κι οι βιομηχανίες όπλων, σωματεμπορίας και ναρκωτικών.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *