«Η μεγάλη μάχη του Μανχάταν» – Τα μυστικά ραντεβού των τραπεζιτών στην Νέα Υόρκη

Τον δικό τους αγώνα έτσι ώστε να έλθουν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα δίνουν οι Έλληνες τραπεζίτες. Τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών βρίσκονται στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές με Funds που επενδύσουν σε μετοχές και διαθέτουν συνολικά κεφάλαια άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Για την ακρίβεια στις ΗΠΑ βρίσκονται οι κ. Α. Θωμόπουλος από τη Πειραιώς, Νίκος Καραμούζης από την GENIKI bank, Χρήστος Μεγάλου από την Eurobank και o Πέτρος Χριστοδούλου από την Εθνική.

«Αυτή την ώρα διεξάγεται η μεγάλη μάχη του Μανχάταν» εξηγεί μιλώντας στο newmoney.gr τραπεζίτης ο όποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Όποιος καταφέρει να φέρει τα περισσότερα κεφάλαια θα είναι κερδισμένος. Γιατί είναι σαφές ότι τα funds δεν μπορούν να επενδύσουν σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Προφανώς θα επιλέξουν το πού» επισημαίνει ο ίδιος.

Η συγκυρία στην παρούσα χρονική περίοδο εκτιμάται ότι είναι καλή για τα επενδυθούν κεφάλαια στις τράπεζες ειδικά μετά την απόφαση του «πολύ» Τζον Πόλσον να εξαγοράσει μεγάλα πακέτα μετοχών της Πειραιώς και της Alpha Bank.

Με δεδομένο ότι ο Πόλσον θεωρείται γκουρού των αγορών οι Έλληνες τραπεζίτες εκτιμούν πως το γεγονός ότι έχει επενδύσει στην Ελλάδα μπορεί να «παρασύρει» και άλλα κεφάλαια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος σε συνεντεύξεις του σε γνωστά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διαφημίζει την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν συναντηθεί με στελέχη των Fortress, Baupost Group, Paulsοn & Co., Sal Oppenheimer, Rockefeller & Co. και Capital Group, αλλά και τα Third Point, York Capital και Soros Fund Management. Επίσης με στελέχη των Dromeus Capital Fund, Farallon Capital, York Capital Management και QVT Financial.

Τα ραντεβού πραγματοποιούνται στα γραφεία των επενδυτικών κεφαλαίων που βρίσκονται στο Μανχάταν ή σε κεντρικά ξενοδοχεία του Μεγάλου Μήλου.

Βέβαια η κάθε τράπεζα αντιμετωπίζει τα δικά της ζητήματα. Έτσι για παράδειγμα όσον αφορά την Eurobank υπάρχει η συμφωνία με την τρόικα να πωληθεί ένα ποσοστό 20 έως 25% έως το τέλος Μαρτίου ενώ στην Geniki bank, η διοίκηση της Πειραιώς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διατηρώντας ένα ποσοστό κοντά στο 25%.

www.newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *