Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οι στάχτες από την τραγωδία της μαρτυρικής Κύπρου μας το 1974, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα την δημοκρατία. Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας και ο υπεύθυνος της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, δικτάτορας Ιωαννίδης «πέρασαν» τις πύλες του Κορυδαλλού, καταδικασθέντες από την νεογέννητη δημοκρατία μας.
Πρώτος Πρωθυπουργός της νεοσύστατης Δημοκρατίας μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επί των ημερών του «χτυπάει» την Κύπρο ο Αττίλας 2, στις 14 Αυγούστου 1974 και χάνεται το 38% της Μεγαλονήσου, χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Μένει απαθής και αφήνει αβοήθητη την Κύπρο στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Αυτός ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών, λέει το ιστορικά, πλέον, κατακριτέο, «η Κύπρος κείται μακράν». Επιπρόσθετα, καταγράφεται ως «επίτευγμα» της Δημοκρατίας μας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 που επεξεργάσθηκε η Ε΄ Αναθεωρητική βουλή, τον Ιούνιο του 1975, όταν και ορίσθηκε ως πολίτευμα της Ελλάδος, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ο χρόνος που κύλισε από τότε μέχρι σήμερα αποδεικνύει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, όπως και όλα τα άλλα αναθεωρημένα Συντάγματα, ήταν τελείως διάτρητα και ελλιπή και επέτρεψαν στα πολιτικά κόμματα της πατρίδος μας να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες προς όφελός τους, αλλά και κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.
Όλοι όσοι διατελέσαν Πρωθυπουργοί αυτής της χώρας έχουν τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος μας. Μεταχειρίστηκαν τα αναθεωρημένα Συντάγματα, όχι για την δημιουργία και την προάσπιση θεσμών και νόμων μιας υγιούς δημοκρατίας, αλλά τα προσάρμοζαν σύμφωνα με το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον. Δημιούργησαν ένα άκρατο πελατειακό κράτος που υφάρπαζε την ψήφο του άμοιρου και ανυποψίαστου ψηφοφόρου, υποτίθεται για καλύτερες ημέρες, μετατρέποντας την Δημοκρατία, σε αχαλίνωτη κομματοκρατία. Όλα τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κυβέρνησαν τον τόπο, από όλες τις βαθμίδες εξουσίας, με την στρατηγική μέθοδο της πλήρους ατιμωρησίας γιατί «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει». Έτσι βλέπουμε, όλα αυτά τα χρόνια με αηδία, αγανάκτηση και οργή να μην υπάρχουν ένοχοι για όλα τα σκάνδαλα που διέπραξαν οι πολιτικοί μας κατά των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Συνεχιστής, αυτής της ζοφερής κατάστασης και η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεπικουρούμενη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ντόρα Μπακογιάννη, που εφάρμοσε την πολιτική των σκληρών μέτρων του μνημονίου και επί δυο χρόνια τώρα έχει παντελώς αποτύχει. Όλα τα οικονομικά μέτρα τα οποία έλαβε, οδήγησαν την οικονομία στην απόλυτη ύφεση και εξαθλίωσαν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όλους εκείνους τους έντιμους φορολογικά Έλληνες πολίτες. Απ’ την άλλη τους φορολογικά ασυνεπείς δεν τους άγγιξαν γιατί δεν μπόρεσαν να τους ελέγξουν από τη στιγμή που ποτέ δεν θεράπευσαν τις διαχρονικές παθογένειες του κράτους που οι ίδιοι δημιούργησαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η φοροδιαφυγή οργιάζει γιατί δεν υπάρχει φοροεισπρακτικός μηχανισμός και εάν υπήρχε κατά το ελάχιστο, έχει και αυτός καταρρεύσει. Η φοροκλοπή στις ημέρες μας, ανθεί και γι΄ αυτό έχουμε μεγάλη υστέρηση στα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι σημερινοί κυβερνώντες στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς την τρόικα. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 18% και τα λουκέτα στα μαγαζιά είναι ένα φαινόμενο καθημερινό. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον άμεσο κίνδυνο των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Η Ελληνική κοινωνία είναι, πλέον, σε πλήρη κατάρρευση. Το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί δραστικά και οι πολίτες καταναλώνουν τα πλέον απαραίτητα αγαθά. Πολλά Ελληνόπουλα υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποταμίευσης από πλευράς νοικοκυριών, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιθανές αυριανές δυσκολίες. Νεαρά άτομα δεσμεύονται από την οικονομική ανέχεια και δεν παντρεύονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον δημογραφικό ζήτημα. Σε λίγα χρόνια η πατρίδα μας θα είναι μια χώρα εξαθλιωμένων γερόντων.
Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την καταχνιά, μας προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή η συγκυβέρνηση «του σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, «της αντιμνημονιακής» ΝΔ και «των υπερπατριωτών» του ΛΑΟΣ, που συμμετέχουν αυτής της κυβερνήσεως βεβαίως για να «μας σώσουν». Αυτή η 50μελής μνημονιακή κυβέρνηση, που εν πολλοίς είναι η ίδια κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα εξυπηρετήσει κατά την θητεία της τα συμφέροντα των δανειστών μας μέχρις ότου να καεί και το τελευταίο περιθώριο λίπους που υπάρχει ακόμη στο πετσί των Ελλήνων πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση των χονδροειδών αντιπροέδρων, Βενιζέλου και Πάγκαλου, των Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδου, Βορίδη, Γεωργιάδη, Ροντούλη, Γεωργίου, Αβραμόπουλου, Δήμα και όλων των άλλων καλόπαιδων, ευχαριστιέται κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα αντισυνταγματικά και ληστρικά μέτρα κατά του λαού μας.

Αυτή η κυβέρνηση θα απεμπολήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα μνημόνια και από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που τι ακριβώς αναφέρει, κανένας δεν γνωρίζει.

Σε αντίθεση με τους δικούς μας ματαιόδοξους πολιτικούς που μια υπουργική καρέκλα πιάνουν τρεις, στην γειτονική μας Ιταλία, την πτώση Μπερλουσκόνι, διαδέχτηκε 12μελής κυβέρνηση τεχνοκρατών που σκοπό έχουν την πραγματική ανάκαμψη της χώρας τους και του λαού τους. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, αρνήθηκε να παίρνει την οικονομική αποζημίωση του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Οικονομικών μέχρι η χώρα να ανακάμψει από την ύφεση, που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τη δική μας βαθιά και εξωπραγματική. Η Ιταλίδα Υπουργός Κοινωνικών υποθέσεων, Έλσα Φορνέρο, έκλαψε με λυγμούς, μόλις ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας και στην λέξη «θυσία», ενώ δεν μπόρεσε να συνεχίσει την συμπλήρωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, οι δικοί μας παχυδερμικοί, αριβίστες πολιτικοί, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πλέον ελεύθεροι, καθημερινά ποδοπατούν το Ελληνικό Σύνταγμα, τάχατες «εν ονόματι του Ελληνικού λαού» και παραβιάζουν κατάφορα τα δικαιώματα ενός υπερήφανου λαού.
Και ερωτώ ευθέως τον Ελληνικό λαό:
Πότε ήταν πιο σκληρή και πιο αιμοσταγής δικτατορία; Εκείνη της περιόδου της επταετίας ή η σημερινή;
Εκείνοι καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Για τους σημερινούς, που εξαθλιώνουν ένα λαό και τον κάνουν από νοικοκύρη, επαίτη με την ταυτόχρονη εκχώρηση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, που έχουν παραδώσει σε Γερμανική κατοχή την πατρίδα μας δεχόμενοι Γερμανούς επικυρίαρχους να διαχειρίζονται τα οικονομικά μας, τι να πούμε; Ποια θα πρέπει να είναι αλήθεια, η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού;
Ο Ελληνικός λαός δυστυχεί αλλά υπομένει. Όμως, θα πρέπει να είναι όλοι σίγουροι πως δεν ξεχνά και πολύ σύντομα θα υλοποιήσει όσα πριν ένα χρόνο δήλωνε ο Λοβέρδος στις 3 Οκτωβρίου 2010 σε συνέντευξή του στην Real news:
«Νέο Γουδί εάν αποτύχουμε».
 

Ναι κ. Λοβέρδε, έχετε ήδη αποτύχει και σύντομα θα στηθεί ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ για να εξαγνιστεί από τα αμαρτήματά σας ο Ελληνικός λαός και η Ελλάδα μας!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *