Ηράκλειο: Μαθητές εναντίον ΜΑΤ με πέτρες και αυγά!

Επεισόδια έξω από το κτίριο της περιφέρειας Κρήτης – Οι μαθητές προσπάθησαν να το καταλάβουν ανεπιτυχώς…

Με πέτρες εναντίον της διμοιρίας που παρατάχθηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης επιτίθενται οι μαθητές, που λίγο πριν τις 11.30 ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί, για να “αποφορτίσουν” την κατάσταση μετακινήθηκαν στο πλάι του κτιρίου, από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη, ενώ οι μαθητές παραμένουν στα σκαλοπάτια απέναντι από την περιφέρεια, εκσφενδονίζοντας κατά διαστήματα πέτρες.

Οι μαθητές, καταλήγοντας στην πλατεία Ελευθερίας αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο της περιφέρειας, ωστόσο υπάλληλοι πρόλαβαν και κλείδωσαν την πόρτα. Οι μαθητές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την σπάσουν, ενώ σύμφωνα με το cretalive.gr, εκτόξευσαν αυγά και πέτρες εναντίον του κτιρίου. Μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας παρατάχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία “εισέπραξε” πετροπόλεμο από τους νεαρούς μαθητές.

To χρονικό των επεισοδίων

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 500 μαθητές, οι οποίοι λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας. Με το “καλημέρα”, οι μαθητές έδειξαν τις επιθετικές διαθέσεις τους, ανάβοντας μία φωτοβολίδα την οποία εκτόξευσαν εναντίον του κτιρίου της περιφέρειας. Η πορεία συνεχίστηκε με συνθήματα κατά της Βουλής, ενώ κατόπιν σταμάτησε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου οι μαθητές φώναζαν “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”.

Διακριτικά επέβλεπαν την εξέλιξη της πορείας άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ στο κέντρο του Ηρακλείου βρίσκεται και διμοιρία των ΜΑΤ. Φθάνοντας όμως στην πλατεία Κορνάρου άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των τραπεζών, οι περισσότερες από τις οποίες, ωστόσο, είχαν προνοήσει, κατεβάζοντας τα ρολά τους. Η συνέχεια γράφτηκε στην περιφέρεια Κρήτης, όπου ξεκίνησε πετροπόλεμος.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το νέο μνημόνιο και τα επαχθή οικονομικά μέτρα που “βυθίζουν” το ελληνικό νοικοκυριό στην ύφεση, καταδικάζοντας το μέλλον της νέας γενιάς. Σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία, υπό κατάληψη τελούν αυτή τη στιγμή, στο νομό Ηρακλείου, τα: 1ο, 10ο, 7ο λύκεια και το 3ο ΕΠ.ΑΛ.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *