Ζήτησαν μίζα 120 χιλιάδες ευρώ για να “ξεπαγώσουν” επιχορήγηση!

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνελήφθησαν γιατί  απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο. Στα σπίτια τους βρέθηκαν περίπου 145.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.

Πρόκειται για τους:

• Λιάκο Κωνσταντίνο του Ηλία και της Καλλιόπης, γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά,
• Καζαζάκη Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 17-07-1951 στο Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής
Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της Δευτέρας σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.
Το σκηνικό

Όλα ξεκίνησαν όταν  συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο  κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Το ραντεβού παράδοσης των χρημάτων, τα οποία είχαν προσημειωθεί, κλείστηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε ο Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, συνελήφθη. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κωνσταντίνος Καζαζάκης, ο οποίος και συνελήφθη. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.
Στα σπίτια τους βρέθηκαν:

• Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Λιάκου, το χρηματικό των εβδομήντα 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και
• Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καζαζάκη, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.  Σύμφωνα με την Αστυνομία «τα στοιχεία ταυτότητάς τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη – λόγω της μέγιστης ηθικής απαξίας της πράξης τους ως δημόσιοι υπάλληλοι – προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλω».
Ποινικές διώξεις για δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία και εκβίαση ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία από το νομό Αργολίδας. Από την εισαγγελία δόθηκε μάλιστα το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δυο κατηγορουμένων.

Ο επιχειρηματίας δέχθηκε να συναντηθεί με τα δυο στελέχη του υπουργείου στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Εκεί τους παρέδωσε μια τσάντα με το ποσό που ζητούσαν. Τα χαρτονομίσματα όμως ήταν προσημειωμένα. Λίγο αργότερα οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας.

www.protothema.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ζήτησαν μίζα 120 χιλιάδες ευρώ για να “ξεπαγώσουν” επιχορήγηση!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *