Ε.Π.Κ.Κρήτης: Υπερχρεωμένη Ηρακλειώτισα «νίκησε» τις Τράπεζες ,σώζοντας όλη της την περιουσία

Μεγάλος ήταν ο αγώνας , για μια υπερδανεισμένη Ιδιωτική υπάλληλο, εργαζόμενη στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να ρυθμίσει το χρέος της ,(συνολικής χρέωσης ποσού 140.984,30 ευρώ) που είχε συνάψει , με εννέα πιστώτριες Τράπεζες , εντασσόμενη στο ν.3869/2010,στον γνωστό ως νόμο Κατσέλη. . Όμως, την λύση έδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ,με την ημερ. 10-04-/2014 απόφαση του , στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, όπου αφενός διέσωσε όλη της την περιουσία, αφετέρου της ρύθμισε το χρέος, σε δόσεις τετραετίας, και για την διάσωση της κύριας κατοικίας ,διέταξε μετά, από “περίοδο χάριτος” τετραετίας, την καταβολή δόσεων του άρθρου 9 παρ.2 του ν.3869/2010.μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί για το έτος 2021.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ: Πρόκειται, για δανειολήπτρια από το Ηράκλειο Κρήτης, 47 χρονών, χήρα, μητέρα δύο τέκνων,(που την βαρύνουν οικονομικά) Ιδιωτική υπάλληλο , με μηνιαίο μισθό, 1.030,00 ευρώ.

Το Εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της, φθάνει του ποσού των 800 ευρώ όπως ο ίδια αναφέρει στην υποβληθείσα αίτηση.

Εισόδημα που διαθέτει: Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει ,είναι ο μισθός της, που λαμβάνει από την εργασία της, ως Ιδιωτικός υπάλληλος ,που φθάνει στο ποσό των 1.030,00 ευρώ, συν 486,00 ευρώ, από σύνταξη , από τον θάνατο του συζύγου της .Το συνολικό οικογενειακό της εισόδημα , ανέρχεται στο ποσό των 1.516,00 ευρώ. μηνιαίως.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:
α)Μία μεζονέτα επιφανείας 120 τ.μ
β)Ενα οικόπεδο επιφανείας1.000 τ.μ
γ) Ενα Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η πρόσφατη χηρεία της , η συρρίκνωση των εισοδημάτων της , η γενικότερη οικονομική κρίση,τα αυξημένα έξοδα διαβίωσης, λόγω μη απασχόλησης των τέκνων( σπουδάζουν) την έκαναν να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να αιτήσει την ένταξή της στο ν.3869/2010, η οποία και έγινε ,με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της δικηγόρου Ηρακλείου ,συνεργάτιδος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, (ιδιωτική υπάλληλος και μητέρα δύο παιδιών εκ των οποίων ο ένας υιός είναι φοιτητής στην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, η δε κόρη είναι μαθήτρια )που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της, της χορήγησε

Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Απαγορεύει, κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, όπως αυτή περιγράφεται στην αίτηση της.
2)Απαγορεύει, κάθε μορφής πράξη εκτέλεση σε βάρος της ,έως την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί για το έτος ,2021
3)Διατάσσει,
την καταβολή ποσού 450 ευρώ μηνιαίως , για τέσσερα έτη,καθώς οι οικονομικές της δυνατότητες δεν της επιτρέπουν σήμερα, την καταβολή μεγαλύτερου ποσού.
4)Της χορηγεί, “περίοδο χάριτος “τετραετία
5)Επιβάλλει ,την καταβολή δόσης των 450 ευρώ μηνιαίως ,μετά το πέρας της τετραετίας για την διάσωση της κατοικίας
Συμπερασματικά για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , που μέσω της συνεργάτιδας δικηγόρου στο Ηράκλειο ,επιμελήθηκε την υπόθεση ,έφθασε σαυτή την ευνοϊκή για την δανειολήπτρια έκβαση αυτής , θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη , καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία της δανειολήπτριας, σώζει το σύνολο της περιουσία της, από τα καταδιωκτικά μέτρα των Τραπεζών , προσφέροντας της την πρέπουσα “ανάσα”μέχρι να εκδικαστεί η κυρίως αίτηση που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2021
Για ενημέρωση , ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *