Αγωγές δικαστικών για μη καταβολή δεδουλευμένων

Τελευταία ενημέρωση την 07 Μαρ 2012 — 23:22

Αγωγές κατά του Δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίσθηκε οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα και κατά των διευθυνόντων στα δικαστήρια, με τις οποίες θα διεκδικούν συνολικά περίπου 45.000 ευρώ για μη καταβολή δεδουλευμένων κατά το τελευταίο δίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012), ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες αγωγές και από τα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διεκδικούν υπερωρίες για απασχόλησή τους κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες σε διαδικασίες αυτοφώρου και ανακριτικών πράξεων, όπως και για εργασία σε αυτόφωρα και ανακριτικές διαδικασίες πλέον του ωραρίου τους (3 μ.μ.).

Παράλληλα, κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε η ελαστικοποίηση (άτυπη αναστολή) των εξαγγελθεισών πρόσφατων κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου 2012, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στον υπουργό Δικαιοσύνης για να ανευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν όσοι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται στα αυτόφωρα και την ανάκριση κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες ή παραμένουν στα δικαστήρια πλέον του ωραρίου για τις επίμαχες δικαστικές διαδικασίες κατά τις καθημερινές.

Πάντως ξεκαθαρίστηκε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν συζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι την παράταση του ωραρίου μετά τις 3 μ.μ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν από την έδρα στις 3 μ.μ. και να μην εργάζονται πλέον του ωραρίου κατά τις διαδικασίες του αυτόφωρου και ανακρίσεων, καθώς και να απέχουν από την εργασία κατά τα Σάββατα και τις αργίες.

tvxs.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Αγωγές δικαστικών για μη καταβολή δεδουλευμένων”

  1.  Όταν εννοείς ανακοπές , εννοείς ανακοπές Δ.Π. ? και τι σημαίνει αυτό ?καλό η κακό  για μας που ασκούμε την ανακοπή ?

   1. Κατά την άποψή μου, είναι καλό.

    Διότι αν η τράπεζα που σε κυνηγάει, φτάσει να θέλει 10 και 12 χρόνια να βγάλει άκρη, καταλαβαίνεις τι γίνεται.

     

    1.   Ευχαριστώ , φίλε, με λίγα λόγια εάν ασκήσω  ενέργεια για ανακοπή πληρωμήςυπάρχει το ενδεχόμενο να περιμενουν καμια 10αρια χρόνια μέχρι να εκδικαστεί και να απαντηθεί  οτιδήποτε για την τράπεζα .. Υποθέτω ότι σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούν να προβουν σε πληστηριασμό ( μη υποθηκευμένο ,προσημειωμένο ακίνητο βεβαια).. Σωστά ?

     1. Εφόσον έχεις κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους, δεν μπορούν να σε ακουμπήσουν.

 1. Kαι βέβαια είναι καλό διότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό γεγονός για όλους και για την Ελλάδα!!! Μήπως  μετά από τόσο καιρό να υπάρχουν άλλοι νόμοι παραγραφής ,κλείσουν τα τοκογλυφικά μ……α  συγνώμη κύριε πρόεδρε ΚΛΠ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.